bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kele Fodor Ákos --

felhasználói adatlapja

Kele Fodor Ákos portfólióját ide kattintva éred el.

Kele Fodor Ákos által feltöltött cikkek:

Kizárólag fakíroknak!
Tibor Takács: Fekete lyuk (The Black Hole)
Eleddig: megakígyó, szúnyogember, havasi pókok, óriáskalmár, természetfeletti erővel bíró gyilkos patkányok, földrengés és tornádók, Nostradamus és Sabrina, a tini boszorkány. Most: fekete lyuk. Egy fejezet Tibor Takács életművéből - DVD-n.
Kísértet járja be Mexikót
Rigoberto Castañeda: 31. kilométer (Kilómetro 31)
Bizonyos körök a mexikói filmgyártás alulreprezentált horror-műfajának új megtermékenyítőjeként üdvözölték a 31. kilométer című filmet, amely egy helyi mítoszt: La Llorona, a sikító asszony rémlegendáját dolgozza fel, és képi igényességével szerzett hírt magának. Hiába azonban látvány és patriotizmus: a film csupán mérsékelt bosszankodásban részesíti a nézőt. Ezen a DVD-kiadás sem enyhít.
A valószerűség színeváltozása
Matt Reeves: Cloverfield (2008)
A Cloverfield kapcsán Godzillát, Cthulhu-t emlegetnek. Le kell szögeznünk: ez nem egy szörnyfilm. Még akkor sem ha annak mutatkozik. A hívőknek és a rendíthetetlen (eszelős-esztelen) látványváróknak fog talán a legjobban fájni, hogy éppen emiatt remek.
A legenda xenomorfiája
Colin & Greg Strause: Alien vs Predator 2 – Requiem (2007)
Az Alien vs Predator 2 - Requiem (A Halál a Ragadozó ellen 2) természetesen nagyon rossz film - méltatlan nagy elődeihez. Ám ez önmagában cseppet sem érdekes. Sokkal fontosabbak és izgalmasabbak e két legendás történetfolyam egybeolvadásából létrejövő agónia tünetei.
Téboly és misztika
Andrew Leman: The Call of Cthulhu (2005)
A leghitelesebb Lovecraft-feldolgozást kívánták létrehozni, és a nemzetközi recepció is ekként üdvözölte. Bár tudatlanok maradtunk a tekintetben, hogy alaktalan hatalmasságok rettenete miként formálható meg képileg, a Cthulhu hívása eddig valóban a legkiemelkedőbb Lovecraft-adaptáció.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés