bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mardekár Malazár --

felhasználói adatlapja

Mardekár Malazár portfólióját ide kattintva éred el.

Mardekár Malazár által feltöltött cikkek:

Zene és színház törökfürdőben
Nyáresti koncertek és miegymás a Halastó kórus szervezésében, a Frankel Leó úti ál-törökfürdőben
A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt. A programok általában este 8-kor kezdődnek. A belépő adomány, 500 forint. (Alább olvasható a harmadik hét programja.)
Kultúrfürdő a Frankel Leó utcában
Nyáresti koncertek és miegymás a Halastó projekt szervezésében
A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát, a Kultúrfürdőt, amelyben az amatőr vegyeskar tagjai és barátaik lépnek fel saját (sokszor a legkevésbé sem amatőr) művészeti produkcióikkal. Lesz komolyzenei és dzsesszkoncert, délutáni gyerekműsor, kupléest, filmvetítés, kórusszínház és még sok minden. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt, illetve a rajta található naptárat .
Egész estét betöltő Saxon és Iced Earth
Február 19-én ismét hazánkba látogat a heavy metál két nagyöregje, a Saxon és az Iced Earth. Meglepetés, hogy a bőrnacis srácokat az eddig szinte csak a fősodrú trendeket fényévekkel megelőző rockbandák menedzseléséve foglalkozó Budapest Rock n' Roll varázsolja ide a múlt évszázadból.
Csak azért is avantgárd! – Az avantgárd irodalom megújulása a 80-as években
A Magyar Írószövetség Avantgárd Szakosztálya – Bohár András Kör konferenciájának témája a 80-as évek magyar avantgárd irodalma Magyarországon és a határon túl.
Kafka és a keleti bölcsesség a Trafóban
Nagy József koreográfiája a hétvégén
A kortárs koreográfia Franz Kafkája, Nagy József Szelevényi Ákossal, a Dél-alföldi szaxonfonegyüttes vezetőjével adja elő keleti filozófiák ihlette darabját a Trafóban. Groteszk mozdulatsorok a zen buddhizmus paradoxonjaival és Dresch Mihályos, balkáni dallamokkal ötvöződnek a hétvégén.
Sejtelmes japán pantomin
Oki Haiku Dan a Trafóban 2008.09.25, 26, 27
Lírai vallomás az emberi testről, játékos és intelligens kísérletezés fénnyel és árnyékkal. A japán-francia koprodukcióban készült új cirkuszi előadás az emberi testtel és annak anatómiájával tett kísérletek kivételesen finom és szórakoztató művészi megfogalmazása.
Ősi tüzek gyúlnak az őszi éjben...
...pagan hordák portyáznak a magyar hadszíntéren
Hamarosan különleges koncertnek lehetnek fültanú a gitárzúzdák rajongói. Évtizedünk egyik szubkulturális sikerágazata, a népi metál vezető zenekarai látogatnak kis hazánkba a Heidenfest keretében. „Ősi tüzek gyúlnak az őszi éjben, pagan hordák portyáznak a magyar hadszíntéren.” – hirdeti a koncertplakát.
Elme, bűn, művelet
Rock hevű revű a Pecsában: Queensryche, 2008.07.01.
Első egész estés koncertjét adta a Queensrÿche idehaza, így nem csoda, hogy komoly várakozás övezte az eseményt. Világkörüli turnéjuk keretében ugyanis két, zeneileg egymástól távol eső albumot vezetett elő teljes egészében a seattle-i csapat: egy 1988-as, valamint egy 2006-os válogatást.
Az elme, mint műveleti terület
Operation: Mindcrime két felvonásban
Harmadszor koncertezik kis hazánkban a progresszív metálzene egyik legnevesebb előadója, a Queensrÿche együttes. Nem csupán arról híresek, hogy a rocktörténetben harmadik ízben használták (a Blue Öyster Cult és Motörhead után) a nevüknek fémes hangzást kölcsönző heavy metal tribált, hanem elsősorban Operation: Mindcrime című grandiózus rockoperájuk miatt.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés