bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mardekár Malazár --

felhasználói adatlapja

Mardekár Malazár portfólióját ide kattintva éred el.

Mardekár Malazár által feltöltött cikkek:

Zene és színház törökfürdőben
A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt. A programok általában este 8-kor kezdődnek. A belépő adomány, 500 forint. (Alább olvasható a harmadik hét programja.)
Kultúrfürdő a Frankel Leó utcában
A Halastó kórus immár másodszor rendezi meg laza szervezésű programsorozatát, a Kultúrfürdőt, amelyben az amatőr vegyeskar tagjai és barátaik lépnek fel saját (sokszor a legkevésbé sem amatőr) művészeti produkcióikkal. Lesz komolyzenei és dzsesszkoncert, délutáni gyerekműsor, kupléest, filmvetítés, kórusszínház és még sok minden. A Kultúrfürdő augusztus 9-étől előreláthatólag szeptember 13-áig tart. Érdemes figyelni a folyamatosan frissülő halasto.com weboldalt, illetve a rajta található naptárat .
Egész estét betöltő Saxon és Iced Earth
Február 19-én ismét hazánkba látogat a heavy metál két nagyöregje, a Saxon és az Iced Earth. Meglepetés, hogy a bőrnacis srácokat az eddig szinte csak a fősodrú trendeket fényévekkel megelőző rockbandák menedzseléséve foglalkozó Budapest Rock n' Roll varázsolja ide a múlt évszázadból.
Csak azért is avantgárd! – Az avantgárd irodalom megújulása a 80-as években
A Magyar Írószövetség Avantgárd Szakosztálya – Bohár András Kör konferenciájának témája a 80-as évek magyar avantgárd irodalma Magyarországon és a határon túl.
Kafka és a keleti bölcsesség a Trafóban
A kortárs koreográfia Franz Kafkája, Nagy József Szelevényi Ákossal, a Dél-alföldi szaxonfonegyüttes vezetőjével adja elő keleti filozófiák ihlette darabját a Trafóban. Groteszk mozdulatsorok a zen buddhizmus paradoxonjaival és Dresch Mihályos, balkáni dallamokkal ötvöződnek a hétvégén.
Sejtelmes japán pantomin
Lírai vallomás az emberi testről, játékos és intelligens kísérletezés fénnyel és árnyékkal. A japán-francia koprodukcióban készült új cirkuszi előadás az emberi testtel és annak anatómiájával tett kísérletek kivételesen finom és szórakoztató művészi megfogalmazása.
Ősi tüzek gyúlnak az őszi éjben...
Hamarosan különleges koncertnek lehetnek fültanú a gitárzúzdák rajongói. Évtizedünk egyik szubkulturális sikerágazata, a népi metál vezető zenekarai látogatnak kis hazánkba a Heidenfest keretében. „Ősi tüzek gyúlnak az őszi éjben, pagan hordák portyáznak a magyar hadszíntéren.” – hirdeti a koncertplakát.
Elme, bűn, művelet
Első egész estés koncertjét adta a Queensrÿche idehaza, így nem csoda, hogy komoly várakozás övezte az eseményt. Világkörüli turnéjuk keretében ugyanis két, zeneileg egymástól távol eső albumot vezetett elő teljes egészében a seattle-i csapat: egy 1988-as, valamint egy 2006-os válogatást.
Az elme, mint műveleti terület
Harmadszor koncertezik kis hazánkban a progresszív metálzene egyik legnevesebb előadója, a Queensrÿche együttes. Nem csupán arról híresek, hogy a rocktörténetben harmadik ízben használták (a Blue Öyster Cult és Motörhead után) a nevüknek fémes hangzást kölcsönző heavy metal tribált, hanem elsősorban Operation: Mindcrime című grandiózus rockoperájuk miatt.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés