bezár
 

gyerek

2018. 01. 20.
Kortárs irodalom a magyar iskolákban?
A HUBBY, a PIM és a KRE Gyerek- és Ifjúsági Irodalmi Kutatócsoport konferenciája
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Kortárs irodalom a magyar iskolákban? A 2016-os, nagysikerű „kézifékes fordulást is tud” című, kortárs gyerekirodalmi konferencia folytatásaként most általános és középiskolai tanárok, könyvtárpedagógusok, kritikusok és irodalomtörténészek beszélnek a kortárs gyerekirodalom iskolai tesztüzeméről, arról, hogyan lehet a kortárs gyerek-, ifjúsági és fiatal felnőtt irodalmat bevinni az irodalomórákra, milyen már futó iskolai „projektekre” érdemes odafigyelni, az irodalomtanítás mellett mi minden másra is használhatók a 6-18(-99) évesek számára íródó kortárs irodalmi szövegek.

Január 25-én 15.30-tól, a konferencia felvezetéseként Csörsz Katalin, Hantos Násfa és Helmich Katalin vezetésével (a Mesemúzeum „Kincseskamra” című kamarakiállításához kapcsolódóan) Lackfi János és Ijjas Tamás A világ legrövidebb meséi című művéből készült múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők. 

17.00-tól ugyanott a Mesebeszéd című tanulmánykötetről beszélgetnek kritikusok, irodalmárok. A kerekasztal résztvevői: Antal Nikolett, Harmath Artemisz, Németh Gábor Dávid.

Január 26-án reggel 8.30-tól kezdődik a regisztráció a konferenciára a Petőfi Irodalmi Múzeumban, és reggel 9.00-19.00 óráig előadások és viták követik egymást. Az előadások igyekeznek a legszélesebb képet adni az irodalomoktatás megújításáért dolgozó kollégáknak, szakembereknek, szülőknek a kortárs magyar és nem magyar gyerek- és ifjúsági irodalom iskolai jelenlétéről, a mintaként is követhető gyakorlatokról.

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Meseország mindenkié
Meseírókat keres a Labrisz Leszbikus Egyesület
Beszélgetés Az önbizalom kódja lányoknak című könyvről az őszi Margó Fesztiválon
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére
Wéber Anikó: Visszhangország. Pozsonyi Pagony, 2019.

Más művészeti ágakról

Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
színház

Drágám, megjöttek a perverzek! Drágám, megjöttek a perverzek!
Többszörös orgazmus a Budapesti Anarchista Színház előadásában
irodalom

A legtöbbet a régiektől tanultam A legtöbbet a régiektől tanultam
Interjú Horváth Viktor íróval inspirációról és motivációról, a történelmi regényről, kritikáról és tanításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés