bezár
 

gyerek

2018. 02. 14.
Keresd a vészkijáratot!
Kerekasztal-beszélgetés, workshop diákoknak, tanároknak, szülőknek a Tilos az Á Vészkijárat sorozatáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keresd a vészkijáratot! Kamasznak lenni nem könnyű! A látható és láthatatlan problémákról viszont muszáj lesz beszélni, ha ép ésszel meg akarod úszni! A Vészkijárat-könyvek segítenek neked abban, hogy megtaláld a hangod a legnehezebb témákban. Ezen az eseményen kiderítheted, mit tehetsz, ha rosszul érzed magad, vagy, ha valami furcsát észlelsz a környezetedben, sőt az is kiderül, miért vagyunk ennyire képmutatók!

A találkozás célja a könyvek megismertetése, a könyvekben megjelenő problémák felvetésének fontossága, az ezekről való őszinte beszélgetés elindításának lehetőségei az iskolákban és a családban. A Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni. 

A diákok, a szülők és a tanárok külön beszélgetéseken vesznek majd részt. A diákok beszélgetőtársai Csekeő Borbála, szakmai vezető a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál és Kiss Judit Ágnes, író, költő, pedagógus lesznek. A tanárokkal és szülőkkel beszélget majd Mészöly Ágnes, író, Wéber Anikó író, újságíró, pedagógus és Vinczellér Katalin, pedagógus, a Pagony&Tilos az Á kiadó munkatársa. 

Az élvezetes beszélgetéshez a könyvek ismerete nem szükséges, de nem ártalmas. Most ez a három regény segít majd abban, hogy megtaláld a vészkijáratot:
Louise O' Neill: Te kerested a bajt (- #MeToo)
Mészöly Ágnes: Szabadlábon (– Ki a nyomi?)
Wéber Anikó: Az osztály vesztese (– Az én gyerekemet nem bántják)

További részletek a Facebook eseménynél.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés