bezár
 

gyerek

2019. 08. 27.
Különös hangulatú, csodálatos világ
Pap Kata válaszai a prae.hu körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különös hangulatú, csodálatos világ Tudjuk, hogy tündérek csak a mesékben léteznek, de játsszunk el a gondolattal, hogy hirtelen mégis megjelenik egy, a könyves kívánságokat teljesítők közül, mi pedig felkerekedünk vele, hogy feltegyünk néhány kérdést a gyerekirodalom ismert szereplőinek. Nyár végi körkérdésünkre most Pap Kata illusztrátor válaszolt.
PRAE.HU: Ha beléphetnél egy könyvbe, melyiket választanád és miért? Melyik szereplő lennél benne?
 
Épp ezen a nyáron olvastam fel a lányaimnak a Mildi meséit, aminek legutóbbi kiadását én illusztrálhattam. Ez nagy szerencse nekem, mert különben nem tudom, találkoztam volna-e ezzel a szöveggel. Különös hangulatú, csodálatos világban játszódik, ami valósággal rabul ejti az embert. Kicsit féltem, hogy a lányok nem fogják úgy értékelni, mint én, esetleg a régies nyelv elriasztja őket. De szó sem volt ilyesmiről. Ahogy olvasni kezdtük, elvarázsolódtak, és benne is maradtak a varázslatban végig. Szóval szívesen barangolnék még a rengetegben, remélve, hogy összefutok Balánnal, az őzkirályfival. Természetesen Mildi lennék, ki más?
 
PRAE.HU: Ha a fenti könyves tündér elrepítene oda, ahol a legszívesebben eltöltenél most egy hetet, melyik könyvvel mennél, és hova?
 
Valami pihenős helyre repülnék, mert fárasztó nyaram volt. És ha már tündér, biztosan meg tudná oldani, hogy magammal vihessem a Nápolyi regények negyedik kötetét, ami csak ősszel fog megjelenni magyarul.
 
papakata
 
PRAE.HU: Ha ülhetnél estébe nyúlóan egy presszó teraszán egy szerzővel (bármelyik korból), ki lenne az és miről beszélnél vele?
 
Ha már ennyire korlátlanok a képzeletbeli lehetőségeim, megnézném magamnak, hogy ki is valójában ez a rejtélyes Elena Ferrante. És utána nem mondanám el senkinek ;) Hogy miről beszélnénk? Hát, női dolgokról, azt hiszem.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Osváth Gáborral a fiatal magyar filmről, pályakezdésekről, motivációról
színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában
irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.
Familie Flöz a CAFé-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés