bezár
 

gyerek

2020. 03. 21.
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház A Bábszínház Világnapja alkalmából kettő régebbi előadását is elérhetővé teszi a Budapest Bábszínház március 21-én. 

Jeli Viktória-Tasnádi István Rozi az égen bábjátékát szombat 11 órától, míg Christian Morgenstern Bitódalok című, felnőtteknek szóló előadását 19 órától tekintheti meg a közönség a Budapest Bábszínház Youtube csatornáján

A bábelőadások ismertetői: 

Rozi az égen (2010) - zenés űrséta bábokkal
Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagonynál könyv, a Bábszínházban előadás lett Tengely Gábor rendezésében. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

Bitódalok (2010)
Éppen tíz éve mutattuk be a Christian Morgenstern német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és nagyon büszkék voltunk rá, amikor fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje.

Az előadásokról részletesebben ide kattintva tud olvasni. 

Kép forrása: Budapest Bábszínház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jean-Claude Mourlevat A Visszafelé-folyó című regényéről
gyerek

Kiállítás a gyermekmentő vonatról
Kiút a nélkülöző magyar gyermekeknek
gyerek

Komolyzene gyerekeknek
A gyerekeket szólítja meg a ZeneVarázslat - Lélekhíd című komolyzenei album

Más művészeti ágakról

art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról
135 éve született Wilhelm Furtwängler
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés