bezár
 

gyerek

2020. 03. 21.
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház A Bábszínház Világnapja alkalmából kettő régebbi előadását is elérhetővé teszi a Budapest Bábszínház március 21-én. 

Jeli Viktória-Tasnádi István Rozi az égen bábjátékát szombat 11 órától, míg Christian Morgenstern Bitódalok című, felnőtteknek szóló előadását 19 órától tekintheti meg a közönség a Budapest Bábszínház Youtube csatornáján

A bábelőadások ismertetői: 

Rozi az égen (2010) - zenés űrséta bábokkal
Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagonynál könyv, a Bábszínházban előadás lett Tengely Gábor rendezésében. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

Bitódalok (2010)
Éppen tíz éve mutattuk be a Christian Morgenstern német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és nagyon büszkék voltunk rá, amikor fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje.

Az előadásokról részletesebben ide kattintva tud olvasni. 

Kép forrása: Budapest Bábszínház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tippek és segítség a Pagonytól és a Pagony szerzőitől
gyerek

Mini Textúra és bábkiállítás a Nemzeti Galériában Mini Textúra és bábkiállítás a Nemzeti Galériában
Képzőművészet, irodalom és színház egyben, gyerekeknek
Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia

Más művészeti ágakról

színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés