bezár
 

gyerek

2020. 03. 21.
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két előadást is nyilvánossá tesz a Budapest Bábszínház A Bábszínház Világnapja alkalmából kettő régebbi előadását is elérhetővé teszi a Budapest Bábszínház március 21-én. 

Jeli Viktória-Tasnádi István Rozi az égen bábjátékát szombat 11 órától, míg Christian Morgenstern Bitódalok című, felnőtteknek szóló előadását 19 órától tekintheti meg a közönség a Budapest Bábszínház Youtube csatornáján

A bábelőadások ismertetői: 

Rozi az égen (2010) - zenés űrséta bábokkal
Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagonynál könyv, a Bábszínházban előadás lett Tengely Gábor rendezésében. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

Bitódalok (2010)
Éppen tíz éve mutattuk be a Christian Morgenstern német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és nagyon büszkék voltunk rá, amikor fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje.

Az előadásokról részletesebben ide kattintva tud olvasni. 

Kép forrása: Budapest Bábszínház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés