bezár
 

gyerek

2021. 03. 05.
Márciusi programok a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusi programok a Deák17 Galériában A  Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában márciusban is több online programmal várják a családokat és a fiatalokat.

Márciusban A Nagy Aton himnusz címmel nyílik új kiállítás a Deák17 Galériában, ahol a közönség a Magyar Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Bizottsága által kiírt alkotópályázatra beküldött legjobb pályaműveket ismerheti meg. Március 13-án, a Világjáró Gyerekek Online matinén a Stonehenge, Big Ben, Nyúl Péter és Humpty Dumpty hazájába invitálják a családokat. Azok, akik a Galériával szombat délelőtt az Egyesült Királyságba „látogatnak”, az országismereti érdekességek mellett többek között azt is elleshetik majd, hogyan készíthetik el otthon papírból a londoni utcakép jellegzetes szimbólumát, a piros emeletes buszt. A Galéria pályaválasztási beszélgetéssorozata, a STARTart ismét egy kreatív szakma kulisszatitkaiba enged betekintést. Az esemény március 31-i vendége, a hazai színházi élet jól ismert fiatal jelmeztervezője, Nagy Fruzsina lesz. A hónap elejétől indul a Deák17 Galéria új, Budapest STREET-story című pályázata is. A 6-19 éves pályázók feladata, hogy egy utcaképbe sűrítve meséljenek el történeteket, fogalmazzák meg akár kritikus gondolataikat, mutassanak be valós vagy kitalált városi mikrokörnyezeteket. A versenyre beérkezett és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt műveket a Galéria novemberben külön kamarakiállításon mutatja be, ami a budapesti utcaművészetet bemutató, nagyszabású őszi kiállítást fogja kísérni.

ALKOTÓPÁLYÁZAT// Budapest STREET-story// 2021.03.01- 06.06

bp street art  

A Deák17 Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy a diákalkotók szemén keresztül megmutassa, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen érzékeljük és értékeljük mikrokörnyezetünket. Az utca fogalma egy mindannyiunk számára megfogható mértékegység: mind ismerjük, mégis mind másképp ismerjük. Ebben a léptékben lehetőség nyílik a pontos ábrázolásra, a fantáziaképek kivetítésére, de akár a kritikus gondolkodás is teret kaphat. A Galéria munkatársai leginkább arra kíváncsiak, hogy a pályázók hogyan tudják ezt a sokféleséget történetekkel érzékeltetni – azaz, hogy vajon mennyi történet fér bele egyetlen utcaképbe. A pályázatra beérkezett és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból a Deák17 Galéria kiállítást mutat be 2021 novemberében. A diákalkotásokból rendezett tárlat tematikusan illeszkedik a 2021. szeptember 9. és december 17. között a Galériában megrendezésre kerülő, Budapest Street Archeology című nagyszabású kiállításhoz, mely a fővárosi utcaművészet történetét mutatja be.

További információ: www.deak17galeria.hu/palyazatok/budapest-street-story/

 

ONLINE CSALÁDI MATINÉ// Világjáró Gyerekek Online – Egyesült Királyság// 2021.03.13. 10.00-11.00

vilagjarogyerekek 

Márciusban a családok a Stonehenge, a Big Ben és a brit királyi család hazájával, valamint Nyúl Péter kalandjaival ismerkedhetnek meg. A résztvevők, ha kedvet éreznek hozzá, egy kedves angol dalt is megtanulhatnak. A programsorozat állandó részét képző kézműves foglalkozáson pedig elleshetik, hogyan készíthetnek otthon emeletes buszt, koronát és az angol gyerekmondókák kedvelt Humpty Dumpty figuráját!

További információ: www.deak17galeria.hu/programok/marciusban-nagy-britanniaba-latogatunk/

A Nagy Aton himnusz/ 2021.03.19. – 04.17.

nagy aton himnusz

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága 2020-ban is művészeti pályázatot hirdetett diákcsoportok részére. A Deák17 Galériában a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb pályaműveket ismerhetik meg a látogatók. A tárlat a korlátozások feloldása esetén a járványügyi szabályok betartásával személyesen is megtekinthető, addig az alkotásokat a Galéria honlapján egy részletes fotógaléria formájában ismerhetik meg az érdeklődők. A kiállítást Dr. Győry Hedvig egyiptológus nyitja meg március 18-án. A megnyitót 17 órától a Galéria Facebook-oldalán követhető.

További információ: http://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/a-nagy-aton-himnusz/

PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÁS MÁSKÉPP// STARTart – Bevezetés a jelmeztervező szakmába // 2021.03.31. 17.00-18.11

nagyfruzsina

A Deák17 Galéria STARTart programsorozatának második alkalmán a jelmeztervező szakmával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Deák17 Galéria Facebook –oldalán élőben közvetített beszélgetéseket különösképpen ajánlják a művészeti pályák iránt érdeklődő fiataloknak: a még pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és azoknak az egyetemistáknak, akik szívesen bepillantást kapnának sikeres, fiatal szakemberek pályájának kulisszatitkaiba. Márciusban Nagy Fruzsina, az egyik legkeresettebb hazai jelmeztervező meséli majd el saját személyes tapasztalataiból kiindulva, milyen érvényesülési lehetőségek rejlenek a szakmában, milyen készségeket érdemes elsajátítani egy jó jelmeztervezőnek, mire készüljön, aki erre a pályára lép. A beszélgetések interaktívak, mindenkit biztatnak arra, hogy kommentek formájában tegye fel kérdéseit és szóljon hozzá a felmerülő témákhoz.

 További információ: www.deak17galeria.hu/programok/startart/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés