bezár
 

gyerek

2021. 06. 20.
Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője? A felnőttek körében népszerű városi séták nyomán a Pagony az olvasók kedvenc meséire, történeteire épülő játékos, nyomozós feladványokból álló városi sétát indított, amelynek során a résztvevő gyerekes családok, baráti társaságok Budapest különböző városrészeiben kalandozhatnak. A már népszerű A négy madár titka című séta után most indult a Dániel András kufli-meséire épülő kirándulás is.

A séta neve: POFÁNKA ÉS LEBEGÉNYI LEBÉD, A KALAPREPÜLŐ-PILÓTA

Dániel András kuflis meséi sok ovist, kisiskolást és szülőt is meghódítottak már, mostantól pedig egy várostörténeti kalandséta keretében is találkozhatnak a kuflikra (és a város titkaira) kíváncsi családok Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral és Pofánkával és Fityirccel.

A most indult kalandséta kerettörténete szerint Lebegényi Lebéd kalaprepülő-pilóta elvesztette repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy a játékban részvevők felkutassák a repülő nyomait, és megtalálják, ki és hova rejtette. A játékos feladatok során a gyerekeknek és szüleiknek a házak falán, az ajtókon, az udvarokban elrejtett számtalan apró jelet kell megkeresniük, amelyek segítik őket a feladatok megoldásában. A nyomozás során együtt nyitogathatják a kuflik zsebtarisznyáit, így járva be Újlipótváros utcáit a kb. 800 méteres sétán.

A szabadtéri kuflis kalandséta kapcsán sok-sok új információval, várostörténeti érdekességgel is gazdagodhatnak a gyerekek, sőt a feladatok részét képezi a formák felismerése, a logikus gondolkodás, az alapos megfigyelés is, így észrevétlenül fejleszti a gyerekek legkülönfélébb készségeit is. Az 5-12 éves korosztálynak szóló 1-1,5 órás kültéri programra online lehet időpontot foglalni, a résztvevők a Pagony Játékházból indulnak és ide is térnek vissza (remélhetőleg a megtalált repülővel).

Az akadálymentes, tehát babakocsival is kényelmesen bejárható sétán maximum 6 fő vehet rész, a nyomozáshoz szükséges összes fertőtlenített felszerelést a Pagony biztosítja, és a résztvevők egy izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzetet is kapnak ajándékba.

Nyomozás a kuflikkal a Pozsonyi úton

További részletek: https://www.pagony.hu/kalandseta/nyomozas-a-kuflikkal-a-pozsonyi-uton

Kuflik

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Zárt ajtók helyett Zárt ajtók helyett
Digitális irodalomoktatás és tankönyvhelyzet a Kötelezők között című konferencián
gyerek

Súlytalan szelfi: kiskamaszok a világűrben Súlytalan szelfi: kiskamaszok a világűrben
Farkas Róbert: Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!

Más művészeti ágakról

irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna közös kötetének bemutatója a MERSZ Klubban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés