bezár
 

gyerek

2022. 12. 07.
Kisfilmek és animációk láthatók a Cinemira ingyenes, ünnepi, online filmfesztiválján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kisfilmek és animációk láthatók a Cinemira ingyenes, ünnepi, online filmfesztiválján Január 6-ig a Cinemira Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivál 45, fiataloknak szóló kisfilmet és animációt tesz elérhetővé ingyenesen, korosztály szerinti keresési lehetőséggel a Cinemira Stream szolgáltatás keretében.

A fesztivál keddtől egy hónapon át az eddigi legjobb versenyfilmjeiből nyújt ingyenes válogatást a közönségnek új streaming oldalán, ahol életkori ajánlás szerint böngészhetőek a különböző kisjátékfilmek, animációk. A fesztivál 45 kisfilmmel indul, de december folyamán felkerülnek további meglepetésfilmek is. 

A Cinemira KIDS korábbi nyertes filmjei közül látható többek között A papírsárkány (The Kite) című, stop-motion technikával készült nagyapa-unoka történet, A csodálatos játék (The Amazing Toy) című film, egy magyar kisfiú és egy kínai kislány barátságát bemutató Kicsi csípős és a magyar sakkbajnokokról szóló Cserebogarak.

Rendhagyó módon a nézők a 2023-as Cinemira KIDS kínálatába is előzetes betekintést kapnak, olyan versenyfilmekkel, mint az afrikai népmeséken alapuló A világ születése című animáció, az Óvakodj a farkastól! (Beware The Wolf!), vagy a Színes álom (Dream in Color) című animációs film.

A kamaszoknak szóló, idén novemberben megrendezett Cinemira Teen versenyéről a Paradicsommadár (Bird of Paradise), valamint a magyar Klíma, Orrvérzésig és Perfect Match című kisfilmek lesznek láthatók. Megtekinthető lesz az idei Cinemira Teen legjobb nemzetközi kisfilmjének választott, útkeresésről és a szülői elvárások súlyáról szóló Trófea (Trophy), valamint az animációs zsűri külön dicséretében részesített, mentális higiénéről szóló Nyári zápor (Sommerragen) című alkotás is.

A Cinemira decemberi online filmfesztiváljának teljes kínálata itt érhető el. A Cinemira Nemzetközi Ifjúsági- és Gyerekfilmfesztivál főtámogatója a Nemzeti Filmintézet.

A kép forrása: Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál - Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában

Más művészeti ágakról

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés