bezár
 

gyerek

2023. 05. 04.
Újból meghirdeti rajzpályázatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újból meghirdeti rajzpályázatát a Liszt Ferenc Kamarazenekar Idén is meghirdeti a népszerű Mesélő hangjegyek rajzpályázatát óvodás és általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar (LFKZ).

A zenekar szerdai közleménye szerint az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével. Mint írják, az idén meghirdetett rajzpályázatban Prokofjev, Grieg, vagy Bartók zeneművei ihletett rajzzal pályázhatnak óvodások, 1-4. osztályos és 5-8. osztályos tanulók. A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni június 4. éjfélig. A 3 zenemű a zenekar honlapján, a https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek linken hallgatható meg.

A versenyzők lerajzolhatják, hogy mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni megrajzolt konkrét történettel vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotással is lehet – olvasható a közleményben.

Mint írják, mindhárom korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a három korcsoportból a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. A beérkezett pályázatokra az LFKZ Facebook-oldalán lehet szavazni.

A közlemény szerint az óvodás korcsoport nyereménye családi koncertjegy a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület közös, zenés-bábos gyermekelőadására, az iskolások pedig a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak.

Az egyéni díjak mellett különdíjban részesül a legaktívabb iskola: az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ a https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-2023-rajzpalyazat oldalon érhető el.

Kép forrása: https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés