bezár
 

gyerek

2023. 05. 20.
Gyermeknapi programsorozat a kecskeméti bábszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermeknapi programsorozat a kecskeméti bábszínházban Három napon át tartó programsorozattal készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház a gyermeknapra - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Kiszely Ágnes elmondta: a 10. Színházi Olimpia támogatásával különleges játékok, látványos és szórakoztató produkciók érkeznek Kecskemétre.

A programkavalkádban május 27-én, 28-án és 29-én nemcsak hazai előadókkal találkozhat a közönség, hiszen tradicionális vendégelőadások, utcaszínházi produkciók és nem mindennapi játékok érkeznek Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Svájcból és Csehországból is Kecskemétre.

A három nap során az izgalmas bábelőadások mellett gólyalábas utcaszínház, óriásbábos felvonulás, koncert, cirkuszi előadás és ügyességi játékok kínálnak felhőtlen kikapcsolódást a gyermekeknek és szüleiknek.

A rendezvénysorozat szombaton délelőtt a Langaléta Garabonciások gólyalábas napindítójával veszi kezdetét. José Manuel Valbom Gil, a világhírű portugál bábjátékos három rövid, de annál izgalmasabb mesével szórakoztatja majd a közönséget. A Dom Roberto című vásári bábjátékot Gulyás László vándormuzsikus Egérparádé című asztali bábjátéka követi.

Fülöp József vendégjátéka ezúttal is Vitéz Lászlót hozza el az érdeklődőknek, de itt lesz olaszországi rokona, Pulcinella is, aki vicces hangjával, jellegzetes maszkjában, hagyományos dél-olasz zene kíséretében szórakoztatja közönségét az olasz Irene Vecchia vendégelőadásában.

A vasárnap bábokkal és különleges hangszerekkel, Danny Bain előadásában a Kodzsugukila, a boszorkány című afrikai mesével indul. Az Illaberek Bábszínház két előadását is elhozza Kecskemétre: a Pulcinella éneke című vásári bábjátékot és a Robin Hood című kesztyűs bábjátékot. A Guixot de 8 című spanyol mechanikus játszótéren pedig használt vagy megunt tárgyak kapnak teljesen új funkciót.

A 2000-ben alakult Tűzmadarak zsonglőrcsoport cirkuszszínházzal készül, míg a házigazda, a kecskeméti Ciróka Bábszínház az egyik legismertebb magyar népmeséből készült előadását, Az aranyszőrű bárányt mutatja be.

Pünkösdhétfőn a napot a Svájcból érkező csapat Panorama Kino című érzékszínházi bemutatója indítja. Ezt követi a Tintaló Társulás különleges műsora, majd Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel vendégelőadásában Vitéz László, a vásári játékok hamisítatlan hőse ezúttal az elásott kincset keresi. Környei Alice A boldog ember inge című mesekoncertje mellett délután még helyet kap a programban a csehországi Art Prom V.O.S.A produkciója, a Halak című gólyalábas menetszínház is.

A 10. Színházi Olimpia keretében zajló, "Szervusztok, Pajtikák!" címmel futó eseménysorozat a gyermeknapot követően további három hétvégén - június 3-án és 4-én, 16-án, 23-án és június 24-én, a Múzeumok éjszakáján - folytatódik majd, ugyancsak nemzetközi programokkal.

A részletes programokról a bábszínház weboldalán, a www.ciroka.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

Fotó: www.ciroka.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Viszek egy szívet című antológiáról, Pagony, 2023
Kollár Árpád és Grela Alexandra: A nagy lötty

Más művészeti ágakról

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Pólik József: Balcsillag
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés