bezár
 

gyerek

2023. 06. 17.
Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok a bölcskei Duna Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok a bölcskei Duna Fesztiválon Kiállítás, koncertek, gyerekprogramok várják a közönséget július 1-jén az első alkalommal rendezendő nemzetközi Duna Fesztiválon, a bölcskei Szent András kastélyban.

A programot a június 29-i nemzetközi Duna naphoz kapcsolódva rendezik meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Azt írták, a Duna hullámai, a béke hullámai nevű fesztiválon a hét hektáros ősparkkal övezett klasszicista műemlék kastély egész napos családi programmal várja az érdeklődőket: a koncertek és a képzőművészeti kiállítás mellett lesz filmvetítés, üzleti piknik, népviseleti bemutató, termelői kirakodó vásár, bábelőadás. A programban dunai sárkányhajózás és terepfutás is szerepel.

A fesztiválon osztrák, német, szlovák, szerb, ukrán és magyar képzőművészek állítanak ki. A hagyományteremtő program célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által használt folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki: összekapcsolja a különböző nemzetiségeket, kultúrákat, gazdaságokat és szellemiséget a béke jegyében - fogalmaztak.

Az eseményen fellép a Makám együttes, Rohmann Ditta csellóművész és Szőke Szabolcs duója, Manuel Buda gitárművész, valamint több helyi, környékbeli együttes.

A nemzetközi Duna napot huszadik alkalommal rendezik meg idén a folyó menti országokban a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna védelmi egyezmény 1994-es aláírásának évfordulóján.

Kép: szentandraskastely.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés