bezár
 

gyerek

2023. 09. 27.
Közös zenélés a zene világnapján Veszprémben
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közös zenélés a zene világnapján Veszprémben Közös zenélésre várják a gyermekeket és felnőtteket pénteken Veszprémben a zene világnapja alkalmából. A Hangjáték ünnepi rendezvényén lesz népdaléneklés és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók - közölték a szervezők az MTI-vel.

 A közlemény szerint a Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt.

A péntek délutáni rendezvény Prejczer Kata foglalkozásával indul és a legkisebbeknek szól, kiderül majd, hogyan lehet bevezetni a hároméves kor alatti kisgyermekeket a zene világába. Ezt követően Huszti Laci zeneóvodája a nagyobb gyermekeket várja, akik az ukulelével ismerkedhetnek.

A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik az érdeklődők, Jankovics Zoltán és Franczia Dani foglalkozásán pedig olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni, mint az ausztrál didzseridu és különböző ütőhangszerek. Vér Péter kurzusán a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. A programok ingyenesen látogathatók.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program keretében megvalósuló Hangjáték kezdeményezés két éve indult, változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és ingyenes zenei eseményekkel járul hozzá a zene népszerűsítéséhez.

A Hangjáték keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul.

A programnak köszönhetően eddig közel 250 eseményen több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét - áll a közleményben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Átadták a 3. Budapesti Illusztrációs Fesztivál pályázatának díjait
gyerek

Irány a Hild tér, várnak a kuflik!

Más művészeti ágakról

art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Rőhrig Eszter: Ephyra, szerelmem, Napkút Kiadó, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés