bezár
 

gyerek

2012. 05. 04.
Gyerekkönyvekről a XIX. Könyvfesztiválon
2012. április 19-22.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy csokorba gyűjtöttük a Könyvfesztivál ideje alatt írt, gyerekkönyvekhez kapcsolódó cikkeket. Az interjúk, tudósítások, kritikák teljességükben a Könyvfesztivál rovatban olvashatók de innen is linkelhetők.
Mi a lényeg? A jó könyv
A vérpadtól a rablófurgonig. Kortárs ifjúsági regények a Móra Kiadónál - a Könyvfesztiválon
Szekeres Niki

A Móra Könyvkiadó legújabb ifjúsági könyveinek bemutatója idén is izgalmas eseménynek ígérkezett a Könyvfesztiválon. Az egyórás beszélgetés alatt és után furcsa érzések támadhattak a hallgatóságban, mert ha valaki egy hagyományos könyvbemutatóra számított, az nem pontosan azt kapta, amit várt, aki pedig irodalmi beszélgetésre vágyott, sokszor az egymás mellett elbeszélésnek lehetett tanúja.

A teljes tudósítás itt olvasható.

Narancshal és vérnyúl
Tóth Patrícia tudósítása a Magvető játékos mesedélelőttjéről

A Könyvfesztivál utolsó napján játékos mesedélelőtt és koncert várta a gyerekeket a Magvető Kiadó gyerekkönyves szerzőivel és illusztrátoraival, valamint a Göncölszekér együttessel.



A tudósítás itt folytatódik.

A keresés az, amikor menni kell – Interjú Máté Angival
Boczán Bea

A Könyvfesztiválra jelent meg a Magvető Kiadónál Máté Angi legújabb mesekönyve Kapitány és Narancshal címmel. A történet születéséről, a mesélésről, és a kötetben látható illusztrációkról beszélgettünk a szerzővel.


Az interjú teljes szövege itt olvasható.

Humorral mindenkit meg lehet szólítani

Északi országok díszvendégsége: Timo Parvela és Seita Parkkola könyveinek bemutatójáról
Boczán Bea

A Könyvfesztivál ide díszvendégei között találkozhattunk két finn gyerekkönyv-szerző nevével is: Timo Parvela és Seita Parkkola könyvei a Cerkabella Kiadónál jelentek meg magyarul. A köteteket Bába Laura fordította. Ő is részt vett azokon a beszélgetéseken, amelyek szombaton háromkor és fél négykor kezdődtek a 2. standon.

A tudósítás itt olvasható.

Mindannyiunkban lakozik egy kis Pierre Anthon

Interjú Janne Tellerrel
Hevesi Judit

A Semmit Janne Teller leginkább egy meseként tudja értelmezni. Szerinte a valóságban mindannyiunkban lakozik a kötetből legalább egy kis Pierre Anthon, aki néha a fülünkbe duruzsolja, hogy az életnek semmi értelme, s úgy véli, Pierre Anthon gondolatai a mai fiatalokat különösen foglalkoztatja.

A teljes interjú itt található.

Nagy durranás a Kolibrinél

Interjú Balázs Eszter Annával és Petrikovics Edittel a Doktor Proktor Pukipora című könyv megjelenése kapcsán
Boczán Bea

A Könyvfesztiválra jelent meg a Kolibri Kiadónál Jo Nesbø norvég krimiíró hangzatos című gyerekkönyve, a Doktor Proktor Pukipora. A nyomdából frissen érkező kötet lapozgatása közben a fordítóval, Petrikovics Edittel és a kiadó főszerkesztőjével, Balázs Eszter Annával beszélgettünk.





Az interjú itt folytatódik.

Nincs. Semmi. Se. Vagy. Mégis?
Janne Teller Semmi című könyvéről
Hevesi Judit

Van-e értelme az életnek? Ha van, vajon miben rejlik? Mi az, ami az értelmét adja? Ha kénytelenek lennénk belátni, hogy az életnek semmi értelme, vajon képesek lennénk-e azt szenvtelenül tudomásul venni, vagy megpróbálnánk mégis csak keresni valamit, amitől értelmet nyer az életünk? De mi lehetne az a valami? Janne Teller Semmi című regénye ezeket a kérdéseket veti fel.



A cikk itt olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés