bezár
 

jövőnéző

2012. 09. 09.
Díjak az Első Jövőnéző Könyvtrailerversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombat este a MaNDA által fenntartott budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban Balogh Endre, a prae.hu általános művészeti portál főszerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke átadta az Első Jövőnéző Könyvtrailerverseny díjait. A nyertes alkotások megtekinthetők cikkünkben.
A kétszázezer forintról döntő közönségszavazást Köllő Ildikó és Balázs Brigitta filmje nyerte, amit a JAK-füzetek sorában megjelenő, Nagypál István A fiúkról című kötetéhez készítettek. A közönségszavazás résztvevői közt kisorsolandó 10.000 forintos könyvcsomag tíz nyertesének nevét az eredeti tervekkel ellentétben csütörtökön tesszük közzé, a szerkesztőségi ülésen történő sorsolás uán.



Az Első Jövőnéző Fesztivál egyben vásárrá is változott, ugyanis a free style kategóriában érkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók. A Magvető Kiadó Mariam Petroszjan Abban a házban című kötetéhez készített munkát a készítőtől, Kedves Lilitől veszi meg. A József Attila Kör sorozatszerkesztői, Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán, valamint elnöke, Gaborják Ádám döntése értelmében Köllő Ildikó és Balázs Brigitta közönségdíjat is elért alkotását vásárolja meg.



A Jelenkor Könyvkiadó megvásárolja Tóth Olivértől a Czapáry Veronika Anya kacag című kötetéhez készített, s a közönségszavazáson szoros versenyben második helyet elért trailerét.



A prae.hu általános művészeti portál különdíját a Reanimation Stúdió kapta a Móra Könyvkiadónak készített magas minőségű könyvtrailerekért. Példaképp egyet mutatunk itt.




Profi kategóriában a szakmai zsűri döntött, melynek tagja volt Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatának vezetője, valamint M. Tóth Géza animációfilmes rendező.

A zsűri Hubai Gergely Torn music című, a Silman-James Press által kiadott kötete számára készített könyvtraileréért a zLabor számára ítélte oda a zsűri a harmadik, százezer forintos díjat.



A kétszázezer forintos második díjat Koszti Zsuzsanna (VJ FLlux) kapta, aki Mats Strandberg-Sara Bergmark Elfgren A kör című kötetéhez készített trailert a GeoPen Kiadó számára.



A háromszázezer forintos első díjat Erdős István vehette át, aki Aprótörpe indiánok című könyvéhez maga rendezett könyvtrailert Bonczföldi Andreával (animátor), Pásztohy Pankával (designer) és Erdős Jonatánnal (narrátor) a Pozsonyi Pagony könyvkiadó számára.




A díjátadó előtt szakmai és művészeti programok zajlottak a fesztiválon, majd az Opál Színház performasza, aztán a Harcsa Veronika Duó játéka következett.

 A rendezvényt a MASZRE és az NKA Márai Programja támogatta.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés