bezár
 

jövőnéző

2012. 08. 27.
A Jövőnéző programja a könyvtrailerverseny eredményhirdetésével
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az első Jövőnéző Művészeti Fesztivál és azon belül a könyvtrailerverseny eredményhirdetése szeptember 7-8-án lesz az Örökmozgó Filmmúzeumban és annak felújított kávézójában. Szervezte a prae.hu általános művészeti portál és a József Attila Kör Irodalmi Egyesület. A részletes program tervezete az alábbiakban tekinthető meg. A könyvtrailerek versenyén 27-én elindult a Facebookon a közönségszavazás.
A beérkezett könyvtrailerek ide kattintva megtekinthetők a prae.hu youtube-csatornáján, és 7-én levetítjük őket a fesztivál keretében az Örökmozgó Filmmúzeumban.

Szeptember 7.

Mozi

13:00 Privát Mészöly. Dokumentumfilm Mészöly Miklós születésének 90. évfordulójára. r.: Dér Asia és Gerőcs Péter, 201115:00 Versmob, r. Sarlós Dávid, 2011. Dokumentumfilm a költészet napjára, interjú 44 költővel.

versmob 0411 [trailer] from versmob on Vimeo.


16:00 Könyvtrailerek. A Jövőnéző Könyvtrailerverseny pályázatára érkezett pályamunkák vetítése.

18:30 Japán Filmnapok (ingyenes)

21:00: JAK-tagok slampoetry partyja (Indiana, Pion István, Simon Márton)

23:00: Spokenword (zenés-verses) est a Balázs József Trió, Süveg Márk és Závada Péter (Akkezdet Phiai) közreműködésével

Kávézó
15:00: Benyovszky Anita: Péterke hallani fog (Mesekönyv egy hallássérült kisfiúról) Könyvbemutató a szerzővel és Fejes Gabriellával (ELTE Speciális Gyakorló Óvoda és Korai Fejlesztő Módszertani Központ gyógypedagógusa). Moderátor: Rácz I. Péter

16:00: Életre keltett mesék - Interaktív digitális gyerekkönyvek. A beszélgetés résztvevői: M. Tóth Géza (Balázs Béla-díjas animációs rendező, producer, a KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője), Győri Hanna (szerkesztő, Pozsonyi Pagony), Dávid Ádám (szerkesztő, Móra Kiadó), Bónis Tamás (tulajdonos és informatikai vezető - Crocobee Kft.), Mata Júlia (projektmenedzser, Kreatív Technológia Labor, MOME) Moderátor: Boczán Bea, a prae.hu gyerekrovatának vezetője

17:00: Hegyi Balázs: Kitakar a pillanat című kötetéről Mékli Attilával beszélget. Könyvbemutató

18:00: Fodor Péter – L. Varga Péter: Az Eltűnés könyvei. Bret Easton Ellis. Bemutató a szerzőkkel és Molnár Gábor Tamással. Házigazda: Pál Dániel Levente, a prae.hu főszerkesztő-helyettese

19:00: Ahogy hallunk, ahogy látunk. Tánc, opera, próza, filmes szemlélet. Beszélgetés Almási Tóth Andrással (a Színművészeti Egyetemen végzett rendező, a Zeneakadémia opera tanszakán tanít, rendez) és Lázár Eszterrel (Táncművészeti Főiskolán végzett klasszikus balett majd táncpedagógus szakon, jelenleg szabadúszóként dolgozik, illetve tervezőgrafikát tanul.). Beszélgetőtárs: Mátrai Diána, a prae.hu színház rovatának vezetője.

20:00: JAK-füzetek bemutatója: Áfra János, Bencsik Orsolya, Nagypál István, Váradi Nagy Pál. Moderál Sopotnik Zoltán, a JAK-füzetek sorozatszerkesztője

A kávézóban a szünetekben Danczi Csaba gitárjátékát hallhatjuk


Szeptember 8.

Mozi
10:00: Sátántangó. r. Tarr Béla, írta Krasznahorkai László. 199418:30 Japán Filmnapok (ingyenes)

21:00 A könyvtrailerverseny eredményhirdetése. A zsűri tagjai: Benedek Anna, Divinyi Réka, Fabricius Gábor, Forgács Nóra Kinga, Herendi Gábor, M. Tóth Géza. Az okleveleket Balogh Endre, a prae.hu főszerkesztője és Gaborják Ádám, a JAK elnöke adja át.

22:00 Opál Színház: KИШЕРТЕТ JAРJA БE EUРOПAT. A Hideghullám Gyermekei #1 (50-es évek). Multimediális időperformansz. Az Opál hardcore performansza a prae.hu portálon futó 222VOLT: A hideghullám gyermekei című hatkezes művészeti napló (Milorad Krstić , Triceps, Falcsik Mari) első évtizedének szabad összegzése, az undorgrund irodalom, képzőművészet, film és performansz eszközeivel. Minden másképpen lesz, ugyanúgy. Az ötvenes évek Kádár elvtárs Magyarországán és Tito elvtárs Jugoszláviájában, amikor még meg sem születtetek. És, nem is fogtok.
Szöveg: Falcsik Mari, Matej Bor, Triceps
Ének/hang: Falcsik Mari, Kettős Tamás, Paizs Miklós
Zene: Bajka Péter (szaxofon), Kreutz László (dob), Ürmös Attila (harmonika)
Film: Ladányi Georg
Mozgás: Brenner Zoltán, Yea_net Poett
Díszlet/kiállítás: Milorad Krstić, Kalmár János, Bereczky Eszter
Jelmez, rendezés: Triceps


23:00 A Harcsa Veronika Duó koncertje (Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint)

A filmek és a programok közt a versenyre érkezett könyvtrailereket vetítjük a moziban.


Kávézó
15:00: Könyvtrailerek a filmkritikus szemével. Résztvevők: Baski Sándor, Hanula Zsolt, Sepsi László, Schreiber András. Moderál: Pál Dániel Levente, a prae.hu főszerkesztő-helyettese

16:00: Könyvtrailerek a kiadók és kereskedők szerint. Csapody Kinga (Manó Könyvek), Péczely Dóra (Helikon Kiadó), Sárközy Bence (Libri Kiadó) és Tímár Rita (Kossuth Kiadó). Moderátor: Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője.

17:00: Könyvtrailerek a reklámpiar képviselői szemüvegén át. Résztvevők: Barta András (reklám- és médiamunkás, író, forgatókönyvíró, a Szőranya Emlékzenekar énekese, a Prae és a prae.hu alapító szerkesztője. Egyetlen főműve A vidéki fiatalok Budapesten című regény. Megélhetési reklámmunkásként a Magyarországon előszeretettel elfeledett stratégiai gondolkodás harcos képviselője. Mottója: "A jószándék kevés / Több kell: – az értelem!" (Váci Mihály)), Fabricius Gábor (reklámszakember, designer, filmes A Republic Advertising&Branding kreatívigazgatója, a Könyvtrailerverseny zsűrijénak tagja), Farkas Gábor (account director, korábban grafikus, art director. Megfordult a nagyobb magyar reklámügynökségeknél (Hammer, Café), dolgozott nemzetközi ügynökségeknél és projekteken (Wunderman, Y&R). Másfél éven át a Bookline marketingosztályának oszlopos tagja volt. Új megoldások keresője, megszokott feladatok új, főleg digitális platformra ültetése köthető nevéhez.) Kérdez: Vécsei Rita Andrea, a prae.hu főmunkatársa.

18:00: Zenei klipek. Résztvevők: Batta Barnabás, Bella Máté és Gaborják Ádám. Moderátor: Danczi Csaba, a prae.hu zenei rovatvezetője.

19:00: Épület- és építészmarketing. Bulcsu Tamás építésszel és Martinkó József építészeti szakíróval Árvai András, a prae.hu építészeti rovatvezetője beszélget

20:00: Milián Orsolyát Átlépések című kötetéről Gaborják Ádám kérdezi

20:45: KAŠAK LAJOŠ AZT UZENTE
Milorad Krstić és Bereczky Eszter kiállítása. A hideghullám gyermekei projekthez kapcsolódó szürreális hardcore és kassáki typogramma. Megnyitja: Triceps, Bajka Péter és Brenner Zoltán

A kávézóban a szünetekben Danczi Csaba gitárjátékát hallhatjuk

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk

Belépő: a kávézó programjai ingyenesek, a délutáni filmekre összesen egy, valamint az esti programra is csak egy Örökmozgó-jegy váltandó.

A rendezvény támogatója a MASZRE és az NKA

prae.hu


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

jövőnéző

Épület- és építészmarketing (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)
jövőnéző

Milián Orsolya: Átlépések könyvbemutató (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés