bezár
 

gyerek

2016. 02. 11.
A Tilos az Á Valentin-napi meglepetése: Találd meg a párod! Ess szerelembe egy könyvvel!
Február 12-én, pénteken keresd a Tilos az Á könyveit Budapest utcáin!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tilos az Á Valentin-napi meglepetése: Találd meg a párod! Ess szerelembe egy könyvvel! Nincs annál jobb, mint amikor az ember könyvet kap ajándékba – ennél talán már csak az szuperebb, amikor nem is számít rá. A Tilos az Á Kiadó most játékot hirdet a Valentin-nap jegyében 2016. február 12-én, pénteken. Ha nyitott szemmel járkálsz Budapest utcáin, több mint valószínű, hogy belebotlasz a Tilos az Á valamelyik könyvébe, hiszen 120 darab hever majd valahol a városban, és csak rád vár.

Hogy azonban ne kelljen senkinek órákig bóklásznia, a kiadó munkatársai adnak egy kis segítséget, hogy hol keressétek a könyveket: általános és középiskolák körül és a forgalmasabb közlekedési csomópontoknál, de padokon, telefonfülkékben, kerítések szélén, villamoson is beleütközhetsz egy-egy ajándékkönyvbe!

Miután pedig megtaláltad a könyvet, csinálj vele egy szelfit, és töltsd fel a képet a Tilos az Á Facebook-oldalára! A szelfizők között kisorsolnak egy szabadon választott tilosos könyvet.

Találd meg a párod!

Ezek a Tilos az Á könyvek/sorozatok várnak megtalálójukra:

Rachel Cohn és David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve, 14+

Mit tennél, ha egy könyvesbolt egyik polcán a kedvenc szerződ könyvei között egy piros noteszra lelnél? Kinyitnád, mi mást. De vajon elkezdenéd-e követni a benne leírtakat, hátrahagyva minden kételyedet, csupán az ösztöneidre hagyatkozva? Dash, a tizenhat éves New York-i srác úgy dönt, belemegy a játékba, miután rálelt Lily noteszére. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével… Vajon Dash és Lily találkoznak végül?

 

Rachel Cohn és David Levithan: Nick & Norah végtelen éjszakája, 14+

Te mit csinálnál, ha életed első szerelme a szakítás után közvetlenül megjelenne egy másik pasival a koncerteden? Ha még nincs ötleted, eláruljuk, mit tett Nick. Mielőtt még az exe odaért volna hozzá gratulálni a frenetikus koncerthez, megkér egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen egy kicsit a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Vajon Norah és Nick útja tényleg csak egy csók erejéig keresztezi egymást?

 

Markus Zusak: Underdog 1. – A kispályás, 14+

Cameron Wolfe tizenöt éves, a legkisebb fiú egy szegény, négygyerekes családban. Hatalmaskodik rajta a bátyja, piszkálja az apja. Kétségbeesésében majdnem belekeveredik egy rablásba, de aztán beáll az apja mellé dolgozni. Beleszeret egy lányba, és elkezd felnőni, megérteni a felnőttek zavaros viszonyait, hatalmi játszmáit. Cameron igyekszik mindenből kihozni a legjobbat, mert ahogy ő is fogalmaz: ő nem vesztes, hanem egy harcos.

 

Markus Zusak: Underdog 2. – Az ellenfél, 14+

Ruben és Cameron gondolatai továbbra sem a szörfözés vagy a mobiltelefonok körül forognak, kemény világ az övék, kutyaviadalokkal, nélkülözéssel és gyanús bokszmeccsekkel. Mindketten tudják, hogy a család az egyetlen menedék, ezért bevállalnak pár tiltott mérkőzést, hogy az így szerzett pénzzel besegítsenek a szülőknek. Már ha nyernek... Harcuk mégsem pár dollárról szól. Minden ökölcsapással egy-egy kérdésre próbálnak felelni: ki vagyok én? Ki van velem, és ki ellenem? Mit lehet nyerni, és mit lehet veszíteni? És vajon ki a valódi ellenfél?

 

Marion van de Coolwijk: Lucky girls 1. – Apa kerestetik, 14+

Joan gazdag családban nőtt fel, el van kényeztetve; Hanna egy nagy, befogadó családban, van még három örökbe fogadott tesója; Tanja pedig egy igazi lázadó, aki intézetben nőtt fel, és senkiben sem bízik. Az igazi apjukat nem ismerik. Mindhárman kapnak egy levelet 16. születésnapjukon, melyből kiderül, hogy ikrek, az apjuk pedig nem más, mint Parrot, a híres rocksztár. A lányok megismerkednek, hogy aztán csavarokban bővelkedő nyomozásba kezdjenek az apjuk után...

 

Marion van de Coolwijk: Lucky Girls 2. – Paparazzók hálójában, 14+

A hármasikrek végre megismerték rocksztár apjukat, ám hamar kiderül, hogy a hírnévnek komoly ára van. A lányokat folyamatosan zaklatják az újságírók, és egyre valótlanabb cikkeket hoznak le róluk. Az ikrek élete tehát fenekestül felfordul, ám nem ők lennének a Lucky Girls, ha nem tudnák ebből a helyzetből is kivágni magukat...

 

Dávid Ádám: Millennium expressz, 12+

Dávid Ádám ifjúsági regénye a századforduló idején játszódik, 1896-ban, Magyarország fennállásának ezredik évfordulóján és az első újkori olimpia idején. A helyszín egy fantasztikus vonat, amelyen egy iskolányi árva gyerek és életveszélybe került fiatal él. Ide kerül azonban váratlanul egy igazi „úrilány” is, akinek családja van és nevelőnője is, sőt a híres Zsolnay-család leszármazottja. Hogy kerül a kíváncsi Mattyasovszky Teri erre az oltalmat adó vonatra...?

 

Dávid Ádám: Millennium Expressz 2. – A fogoly, 12+

A Millennium expressz utasai Zsiga után kutatva ismét végzetes kalandokba sodródnak. Az eltűnt fiú a New York-i Szabadság-szoborból üzen, ahol egy fekete lánnyal együtt raboskodik. Ott ismerik meg Houdinit, az ifjú szabadulóművészt, aki meg akarja szöktetni a foglyokat. Túl tudnak-e járni Randássy és a többi gengszter eszén? Viszontlátja-e Zsiga a szerelmét? És mi lesz a titokzatos kincs sorsa? Az európai izgalmak után az Egyesült Államok kultikus helyszínein vezet keresztül a századfordulós New Yorktól Chicagón át Los Angelesig.

 

Tallér Edina: Most akkor járunk?, 12+

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd lány, akivel szinte ikrekként nőttek fel. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek!

 

Tallér Edina: Holnaptól minden rendben, 14+

Beni élete ott folytatódik, ahol a Most akkor járunk?-ban abbamaradt. Barátnője, Eszter New Yorkba költözött, és egyre nehezebben megy a vele való kommunikáció; közeleg a felvételi, és valahogy senki sem képes semmi másról beszélni; Fedor egyre furcsábban viselkedik, Andris agya pedig csak a csajok és a sport körül jár... A kérdés csak az, hogy mi legyen ezután.

 

Eric Elfman – Neal Shusterman: Akcelerátus-trilógia I. – Tesla padlása, 12+

A tizennégy éves Nick Slate családjával új városba költözik. Új otthonuk padlása tele van különös, kacatnak tűnő tárgyakkal. Nick garázsvásárt rendez, és eladja a látszólag teljesen hasznavehetetlen tárgyakat, melyekről azonban szépen lassan kiderül, hogy nem akármilyen szerkezetek... Nick és újdonsült barátai kiderítik, hogy a tárgyak az egykori zseniális tudós, Nikola Tesla utolsó találmányai, és mind egy nagyobb terv részét képezik, és a fizikusokból álló Akcelerátusnak szüksége van rájuk a világuralom eléréséhez.

 

Neal Shusterman és Eric Elfman: Akcelerátus-trilógia II. – Edison csapdája, 12+

Nick hiába igyekszik titokban tartani, az Akcelerátus is tudomást szerez róla, hogy a Nick padlásán talált különös holmik valójában Nikola Tesla találmányának, a Nagy Hatótávolságú Energiakibocsátónak az alkatrészei, amely képes ingyenes energiát biztosítani az egész bolygó számára. Nick dolgát számos akadály nehezíti. Rá kell jönnie például, hogy Caitlin közelsége egészen különös hatással van rá. És közben az Akcelerátus sem tétlenkedik...

 

Gévai Csilla: Lídia, 16, 16+

Ez az ellenállhatalanul vicces naplóregény a középiskolásoknak szól, főként azoknak, akiket már tizenéves koruk második felében az élet „nagy kérdései” foglalkoztatnak: szerelem, hit, család és barátság. Lidi tizenhat évesen a gimnazisták látszólag megszokott életét éli, noha szerelme nem más, mint az ugyanabba a gimnáziumba járó Gulácsy Lajos. Igaz, a híres festő bő 100 évvel korábban volt diák, de ez Kubik Lídiát egyáltalán nem zavarja...

 

Gévai Csilla: Lídia, 17, 16+

Lídia ott folytatja, ahol abbahagyta: tűnődik, szenved, fut. Ha a viszonzott szerelmet nem is, de már a hivatását megtalálta, és tudatosan készül arra, hogy egyszer menő képregenyrajzoló lehessen. Életvezetési tanácsadójaként pedig egy új alak tűnik fel a múltból, Latabár Kálmán, a melankolikus táncos-komikus. De mi az, ami miatt Geyang, a tibeti osztálytárs homlokára csapva így kiállt fel egy matek- és egy filozófiaóra között: „Hát hogy nem láttam eddig, hogy a Lídia lesz AZ?!”

 

Bart Moeyaert: Duett hamis hangokra,14+

Lander első napja a nyári szünet után a suliban épp olyan, mint az összes többi: unalmas órák, nevetséges tanárok, találkozás a barátokkal. Egészen addig, míg be nem lép az új lány az osztályba. Liselot. Landernek elakad a lélegzete, dobog a szíve, zavarban van: igen, fülig szerelmes lett. Hamarosan együtt oldják meg Liselottal délután a matek házit, együtt sétálnak haza, együtt utazgatnak három napot Belgium városaiban a színjátszó csoporttal. De Lander elkövet egy hibát, ami talán nem is hiba... veszekedésüknek végzetes következményei lesznek. Vajon egymásra tudnak-e újra találni ezek után?

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés