bezár
 

gyerek

2017. 07. 22.
Azt hiszem, ezt nevezhetjük függésnek...
Mészöly Ági válaszai a prae.hu gyerekirodalmi körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Azt hiszem, ezt nevezhetjük függésnek... Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... akkor az ember végre talán olvashat. Például a kertben vagy a strandon, a körtefa alatt, vagy épp az ágak közt. A prae.hu megkért néhány gyerekirodalmi szakértőt és alkotót, hogy mondják el, mi volt a legemlékezetesebb gyerekkori nyári olvasmányuk. A kérdésekre ezen a héten Mészöly Ági író válaszolt.

PRAE.HU: Mondanál egy emlékezetes gyerekkori nyári olvasmányt és egy mostanit?

Most A gyűrűk ura jut eszembe. Elvittem magammal egy táborba, hogy majd a tíz nap alatt szépen elolvasom a három kötetet. Aztán az első két nap meglehetősen antiszociális voltam, ki sem jöttem a szobából, amíg be nem fejeztem az egészet...  Azon a nyáron még kb. harmincszor elolvastam. Mostani... mondjuk a James S.A. Corey Expanse-sorozatának a negyedik része. Szombat délután rémülten észrevettem, hogy mindjárt vége a harmadik könyvnek, és még nem vettem meg a negyediket. És akkor autóba ültem, és addig mentem, míg kb. az ötödik könyvesboltban megtaláltam. Azt hiszem, ezt nevezhetjük függésnek...

Buddha of Suburbia

PRAE.HU: Egy külföldi könyv, amit magyarul és egy magyar könyv, amit "külföldiül" jelentetnél meg...

Hanif Kureishi Buddha of Suburbia című regénye. Amikor olvastam, még nem volt meg magyarul, mondjuk lehet, hogy azóta lefordították, de most azért sem keresek rá. (Igen, a Scolar Kiadónál jelent meg, A kültelki Buddha címmel - a szerk.) És magyart külföldiül? Most komolyan ez kérdés? És lesz olyan szerző, aki nem azt válaszolja, hogy az enyémet, az enyémet, az enyémet?!

PRAE.HU: Ha teljesülhetne egy kívánságod, mit kívánnál a magyar gyerekirodalommal kapcsolatban?

Hmm. Hmm. Mondjuk, hogy közeledjenek a szakma átal és az olvasók által preferált értékek egymáshoz. És persze a világbéke.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

gyerek

Szeressétek a gyerekeket! Szeressétek a gyerekeket!
Nora Fingscheidt: Kontroll nélkül
gyerek

Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón
Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában

Más művészeti ágakról

6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
Gyöngyössy Bence: A feltaláló


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés