bezár
 

gyerek

2021. 11. 09.
Varázsidő a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Varázsidő a Zeneakadémián November 20-án 11 órai kezdettel, Varázsidő – séta a hangok birodalmában címmel, gyermekbarát programmal várja a Zeneakadémia Koncertközpontja a 6-11 éves gyerekeket. A meséléssel, festészettel és zenehallgatással egybekötött, két órás esemény, a kamara.hu fesztivál keretén belül valósul meg. A foglalkozás animátora Simon Izabella zongoraművész, a fesztivál egyik művészeti vezetője.

A foglalkozás idei témája az “eltűnt idő”, és az utána való nyomozás, talán a gyerekek számára is vonzó kaland. Ők azok, akik játék közben, egy pillanat alatt teljes elmélyültségük állapotában, időn és téren kívül kerülnek. Vagy máskor, éppen koncentrált figyelmükkel ragadják meg a jelent és az elmúló pillanatot, mint ahogy maga Marcel Proust is tette éveken át, Az eltűnt idő nyomában című regényének alkotása közben. 

“Az én dolgom az, hogy azt rajzoljam, amit látok, ne azt, amit tudok” – állította Proust, a festő Turnert idézve és ebben, ahogy azóta már művészek generációi is felfedezték, a gyerekek a legtökéletesebbek. 

A program során kiderül, mit jelent az idő a muzsikában: felfedezésre kerül a zene története, a ritmus és a többi fontos zenei alkotóelem, valamint az, hogy a zenén belül is nagyon fontos szervező erővel bír az idő. Mikor szólalnak meg a hangok, mennyi idő teljen el közöttük?

A játék során közreműködnek a kamara.hu művészei, Kaczander Orsolya (fuvola), Klenyán Csaba (klarinét), Simon András (ütős), Csőváry Csilla (énekes), Várjon Dénes (zongora), és Kőszeghy Csilla (meseillusztrátor). Szerkesztő-műsorvezető: Simon Izabella.

A klasszikus zene palotájának „padlásszobája”, a Zeneakadémia Kupolaterme tehát idén is különleges felfedezés helyszíne lesz november 20-án: a gyerekek nem csupán hallgathatják, hanem kedvük szerint alakíthatják is a mesét.

A négyzetes kép forrása: www.zeneakademia.hu


 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Karácsony a Pilgrimekkel Karácsony a Pilgrimekkel
Sally Nicholls: Százéves karácsony – Az időtükrön át 2., Pagony, 2021
gyerek

A törpeszarvas az új unikornis A törpeszarvas az új unikornis
Online könyvbemutató

Más művészeti ágakról

irodalom

Drámák tollal, vitriollal Drámák tollal, vitriollal
Márton László: Bátor Csikó, Kalligram Kiadó, Budapest, 2021.
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés