bezár
 

gyerek

2023. 05. 21.
2. Vöröstói Játékfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2. Vöröstói Játékfesztivál Bábelőadások, zenés gyermekelőadások várják az érdeklődőket a 2. Vöröstói Játékfesztiválon május 27. és 29. között Vöröstó mellett, Barnag és Tótvázsony lakóinak kertjeiben. A fesztiválon lesz egyebek mellett sárkányeregetés, kvízjáték és papírrepülő-bajnokság is - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A rendezvényen a három település utcáin és udvarain bábelőadások, zenés gyermekelőadások várják a nézőket. Lehet majd például pedálos kisautókkal versenyezni, lesz matchbox-verseny, tárasasjáték délután, célbadobás, petanque és kvízjáték.

Rezes Judit és Szabó Győző színművészek kapcsolatuk történetét viszik színre, a zenés, táncos előadást vasárnap kora este Vöröstó egyik pajtájában Loveshake címmel láthatják a nézők.

Balsai Móni színművész pikáns verses előadással készül a fesztiválra.

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. Ennek a hagyománynak a nyomán indult el 2022-ben a Játékfesztivál Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésére.

A Játékfesztivált a helyiek kezdeményezésére a Hangvető szervezi, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat támogatásával.

Fotó: Vöröstói Játékfesztivál Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bajzáth Mária legújabb könyvéről
A Szeretlek, apa! című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés