bezár
 

irodalom

2009. 04. 11.
Varga Zoltán Tamás kapta a Makói Medáliák irodalmi díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Varga Zoltán Tamás kapta az idén a Makói Medáliák irodalmi díjat; a Maros-parti város önkormányzata alapította elismerést kedden vehette át az elsőkötetes költő.
Az 1978-ban Debrecenben született Varga Zoltán Tamás az ELTE magyar szakán végzett 2007-ben. Budapesten él, 2004-től A Magyar Katolikus Rádió irodalmi szerkesztője.

Első, A kert - lassú mozgás című verseskötete a József Attila Kör és a L'Harmattan Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. A fiatal költő az MTI-nek elmondta: nagyon későn, húszéves korában kezdett verseket írni, ezt követően "szívta be az irodalom örvénye". Első költeményei 2000-ben jelentek meg a békéscsabai Bárka folyóiratban. Publikált az Élet és Irodalomban, az Alföldben, a Kalligramban és az Új Forrásban. "Nagyon lassan írok, első kötetem is majdnem nyolc év anyagát fogja össze" – mondta az irodalmár, aki számára "munkás", időigényes tevékenység a költészet.

Hozzátette: mostanság valamivel kevesebb ideje is jut erre, hiszen fél éve egy négyéves kislány mellett egy kisfiú édesapja is. Buzás Péter polgármester elmondta: a makói önkormányzat 2005-ben a József Attila-emlékév alkalmából alapította a Makói Medáliák nevet viselő irodalmi elismerést. A díj célja, hogy Makó városa támogassa az elsőkötetes költőket, ahogy az történt egykor József Attilával is. A Csányi Katalin szobrászművész készítette bronzemlékplakettet és a vele járó 100 ezer forintos pénzjutalmat egy neves irodalmárokból álló kuratórium javaslata alapján ítélik oda. Az elismerést eddig Haraszti Ágnes, Kollár Árpád és Bálint Tamás vehette át.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

A legtöbbet a régiektől tanultam A legtöbbet a régiektől tanultam
Interjú Horváth Viktor íróval inspirációról és motivációról, a történelmi regényről, kritikáról és tanításról
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Történelemleckék és egyéb történetek Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé

Más művészeti ágakról

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés