bezár
 

art&design

2011. 03. 24.
Húsvéti programok a Néprajzi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szevasz Tavasz! címmel új, formabontó húsvéti programsorozattal várja a diákokat, a pedagógusokat és a nagyközönséget a budapesti Néprajzi Múzeum április 25-ig.
Új múzeumpedagógiai foglalkozások várják az általános és középiskolás diákokat archív filmekkel, műtárgyakkal, néprajzi képekkel, közös beszélgetéssel és tojásdíszítési gyakorlatokkal.

A programok 60-90 percesek, keddtől péntekig naponta 10-18 óra között előzetes bejelentkezéssel igényelhetők - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Vetítettképes előadáson és tojásdíszítési gyakorlaton vehetnek részt a felnőttek; megelevenedik a hagyományos tojásfestés története, a festett tojások motívumkincse és azok jelentéstartalma, valamint az írókás tojásfestés csínja-bínja a tojás kifújásától a többszínű írott tojásokig.

Tárlatvezetéseket tartanak az Élő népművészet című kiállításban a rendezők közreműködésével, bemutatják a hagyományőrző kézművesség kiemelkedő kortárs alkotásait a többi között szombaton 12.30-tól, április 2-án, 9-én és 17-én 11 órától, 16-án 14 órától, 23-24-25-én 11 és 15 órától. A program kiállítási belépővel látogatható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Au revoir, Au Revoir! Au revoir, Au Revoir!
Véget ért a fotókiállítás a BTM Vármúzeumában
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

Taika Waititi: Jojo nyuszi
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés