bezár
 

irodalom

2011. 09. 20.
Darvasi László a DIA új tagja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darvasi László a DIA új tagja Darvasi Lászlót válaszotta a Digitális Irodalmi Akadémia 2011. szeptember 20-án új tagjává, posztumusz tagként pedig Páskándi Géza került be a digitális halhatatlanok közé.
Darvasi László,  költő, író, drámaíró, publicista, 1962. október 17-én született Törökszentmiklóson. A Délmagyarország kulturális rovatának munkatársa, majd 1990-1998 között a szegedi Pompeji című folyóirat szerkesztője volt. 1993-ban az Élet és Irodalom főmunkatársa lett.
2009-ben Rotary Irodalmi díjat kapott Virágzabálók (Magvető, 2009) c. regényéért.

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) 1998 tavaszán jött létre. Főbb céljai: a legújabbkori és kortárs magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak átmentése a digitális korba, minőségi szövegkiadás és az irodalom mindenki számára hozzáférhetővé tétele.nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Két fél arc Két fél arc
Nemes Anna: Előled, Noran Libro Kiadó, 2019.
irodalom

Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I. Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I.
A szerző előadásában
irodalom

De ki ül a budin? De ki ül a budin?
Darvasi László, Magyar sellő, Magvető, 2019.

Más művészeti ágakról

gyerek

Rendhagyó gyerekirodalmi videókritika-sorozat indul
Meseterasz – A gyerekirodalomra tekintettel
Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Berlinale, 2020. február 20–március 1.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés