bezár
 

irodalom

2011. 09. 20.
Darvasi László a DIA új tagja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Darvasi László a DIA új tagja Darvasi Lászlót válaszotta a Digitális Irodalmi Akadémia 2011. szeptember 20-án új tagjává, posztumusz tagként pedig Páskándi Géza került be a digitális halhatatlanok közé.
Darvasi László,  költő, író, drámaíró, publicista, 1962. október 17-én született Törökszentmiklóson. A Délmagyarország kulturális rovatának munkatársa, majd 1990-1998 között a szegedi Pompeji című folyóirat szerkesztője volt. 1993-ban az Élet és Irodalom főmunkatársa lett.
2009-ben Rotary Irodalmi díjat kapott Virágzabálók (Magvető, 2009) c. regényéért.

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) 1998 tavaszán jött létre. Főbb céljai: a legújabbkori és kortárs magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak átmentése a digitális korba, minőségi szövegkiadás és az irodalom mindenki számára hozzáférhetővé tétele.nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Bemutatták a „fényem nő: magam termelem” – Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában, valamint A lírai hang túloldalai – József Attila-olvasatok című köteteket
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

A Költővel nem járnék antológia bemutatója a Három Hollóban
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
art&design

Borsos Miklós Lighea-művei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés