bezár
 

art&design

2012. 01. 13.
ART KICKOFF – Bemutatkoznak a BKF művészeti képzései
2012. január 20-24., Design Terminál, 1051, Budapest, Erzsébet tér 13.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ART KICKOFF – Bemutatkoznak a BKF művészeti képzései Az ART KICKOFF a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti képzéseinek első, közös bemutatkozása. Az üzleti életből kölcsönzött kifejezés üzeni: a művészet elszakíthatatlan a társadalomtól és a piactól, kölcsönösen feltételezik és formálják egymást. A négy napos interaktív "fesztivál" ennek megfelelően az átjárás és a kapcsolatteremtés jegyében zajlik...
A négy napon át tartó program valójában nem kiállítás, hanem egy izgalmas eseménysorozat, amely lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy találkozzanak az egyes szakok oktatóival, és megismerkedjenek az oktatásra jellemző feladatokkal, hallgatói munkákkal.

Az ART KICKOFF mozijában egész nap folyamatosan láthatóak a Médiaművészeti Intézet hallgatóinak vizsgamunkái, az Alkalmazott Művészeti szakos hallgatók alkotásaiból összeállított fotóválogatások, a nyári belsőépítész táborok legemlékezetesebb pillanatai, a fotográfus hallgatók legjobban sikerült képei, de megismerkedhetnek a látogatók – rövid megszólalásokban – az egyes szakok vezetőivel, mestereivel is.

A hg.hu-val közösen szervezett Villámtalálkákon a BKF tanárai és hallgatói 15 percenként várják a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket.

A mindenki által használható Mac munkaállomásokon hozzáférhetővé teszik az Art Kick Off anyagait. A vendégek odaülhetnek a gépekhez és egyéni érdeklődésük szerint tekinthetik meg a kiállítás anyagát.

A Grafika szakcsoport legjobb hallgatóinak munkáit egy − külön erre az alkalomra előállított − magazin lapjairól ismerhetik meg az erre kíváncsiak. A minden asztalra kihelyezett designétlapról válogatva kézbe vehetők, megismerhetők a hallgatók kézműves tárgyai is.
Seprűs Pál Péter képe
Seprűs Pál Péter képe


PROGRAMOK

2012. január 20. PÉNTEK

17.00–18.00 Össztűz az Erzsébet téren!
A BKF ART KICKOFF programsorozatát nyitó eseményen a hallgatók és tanáraik által épített lángoló téglakonstrukciók egyedülálló látványával és melegével várják az érdeklődőket. Közben Szabó Sipos Ágoston és zenekara köszöntik a gyülekező vendégeket.

18.00 Megnyitó
Egyvonalban - Tóth Leila és Béres Dóra, az Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatóinak fényceruzás performansza

18.10 Köszöntőt mond Dr. habil. Vass László CSc, a BKF rektora, valamint Dr. Kepes András DLA, a Kommunikációs és Művészeti Kar dékánja

18.30 TheCrusherz mozgásművészeti formáció
Sallak Petra, Koller Kata, Fehér Dávid, Amroun Nabil

18.40- Pezsgős koccintás


2012. január 21. SZOMBAT

10.00–13.00; és 14.00–18.00 Kedvenceink
Gőbölyös Luca szakvezető és Szabó Dezső vezetésével bemutatkozik a Fotográfia szak: gyere barátaiddal, vagy hozd el kedvenc tárgyadat és szerepeljetek együtt a BKF hallgatói által készített fényképen! A helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók modellé válnak. A fotózás közben ismerkedhetsz a szakkal, sőt, ha elhozod a portfóliódat, a tanárok a felvételi szempontjai szerint értékelik azt.

14.00–18.00 Arduino – média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével.
Az Arduino egy nyílt forráskódú "mini számítógép", ami pl. szenzorok, motorok, LEDek vezérlésére alkalmas. A workshopon megtanulhatod, milyen részekből áll az Arduino, hogyan kell rákötni az alkatrészeket, kiolvasni adatokat a szenzorokból, és felhasználni azokat. LEDet vezérlhetsz potméterrel, meghajhatsz vele két motort, távolságszenzort, és a kettő összekötésével létrejöhet egy magától közlekedő robot. Eközben megismerkedhetsz a kód struktúrájával.

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
A fotográfia és média design tematikájú villám randevún Gőbölyös Luca, Seres Szilvia és Murai András fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki az elismert művésztanárok véleményét! A hg.hu és a BKF közös szervezésében.

19.00–20.00 Tanítható televíziózás?
A Televíziós műsorkészítő szak tanárainak pódiumbeszélgetése.
Résztvevők: Jakupcsek Gabriella, Benda László, Szabó Gábor, Fodor Imre. Moderátor: Born Ádám rendező, szakvezető.

20.00–22.00 Társalgó
Naplevezető záróráig
Papp Hajnalka: Ülésrend


2012. január 22. VASÁRNAP

10.00–13.00 Sárkányok szárnyán
Bodóczky István képzőművész, tanár sárkányépítő workshopja. Sárkányfesztiválok hömpölygő képei közepette építs Te is velünk! Anyagot mi adunk, az elszántságot Neked kell hoznod!

14.00–16.00 Design Forma1 és Pannónia
Az Europa Design képekkel gazdagon illusztrált előadásában megtudhatod, hogyan működnek a nagy design tudásközpontok, miben érdekelt egy nemzetközi gyártó, hogyan folyik a termékfejlesztés, milyen eszközökkel tudnak egy új piacon részesedést szerezni, és hazánkban milyen módszerekkel működtetik a forgalmazói hálózatokat.

16.00–18.00 Hogyan tovább?
Mi az eladható, ki vásárol ma design-terméket, melyek a kollekció-építés nehézségei? Majoros Zita (Printa Akadémia), Fehér Beatrix (Camou), Csergő Noémi (Bodza Csoport), Páger Bernadett (Eventuell), Fónagy Dóra és Luu Anh Tuan designerekkel Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta beszélget a tervezőket és a pályára készülőket egyaránt érintő kérdésekről.

19.00–20.00 A lélek és a humor szerepe a téralakításban
Z. Halmágyi Judit (ZHJ) építész és vendégei beszélgetése.

20.00–22.00 Társalgó
Naplevezető záróráig


2012. január 23. HÉTFŐ


10.00–12.00 Kreatív vizualitás

Eperjesi Ágnes, Gallusz Gyöngyi és Július Gyula, a Tervezőgrafika szak oktatói meglepő gyakorlatokkal késztetik kreatív gondolkodásra a hallgatókat. Az elmúlt két esztendő legsikeresebb munkáit, feladatmegoldásait mutatják be előadásuk keretében.

12.00–13.00 Pörgős prezi
A BKF sikeres hallgatóinak előadásai, gondolatok és képek munkáikról, terveikről. Közreműködnek: Tillinger Adrienn, Hermann Adél, Pákozdi Rebeka, Németh Zsófi, Valicsek Ildikó. Aki a pörgésről gondoskodik: Slézia József művészettörténész.

14.00–17.00 Rögtönfilm
Villám filmkészítés élőben. A helyszínen a látogatóktól kapott témából a  hallgatók tanári közreműködéssel (Asbót Kristóf, Bereményi Géza, Gárdos Péter, Kardos Sándor, Miklós Mari, Rozgonyi Ádám) forgató-, majd technikai könyvet írnak. Alig egy óra alatt a jeleneteket leforgatják, közös vágás után a kész filmet lezenélve, főcímmel, stáblistával helyben be is mutatják. Moderátor: Jakupcsek Gabriella, Báron György.

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
Grafika és filmes tematikájú villámrandevúnkon ezúttal Július Gyula, Kardos Sándor és Szabó Gábor fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. Ha szeretnéd megtudni, mennyire vagy jó, hozd el terveidet, portfoliódat, alkotásaidat, és kérd ki az elismert művésztanárok véleményét! A hg.hu és a BKF közös szervezésében.

19.00–19.30 Kamera – fény – (mozgó) kép 1.

Műtermi világítási gyakorlatok bemutatása az érdeklődők részvételével, a világítási szerkezetek elemzése meghívott fővilágosítók közreműködésével.

19.30–20.00 Kamera – fény – (mozgó) kép 2.
Kardos Sándor és Nagy András vezető tanárok, valamint Szabó Gábor szakvezető, operatőrök beszélgetése az operatőri oktatás elveiről és gyakorlatáról, számos példával illusztrálva.

20.00–22.00 Társalgó
Naplevezető záróráig
Közben a moziban: Kardos Sándor Örök mérték című elemző- dokumentumfilmjének vetítése (60’).
Turi Krisztina: Mindez én vagyok

2012. január 24. KEDD

10.00–11.00 Kézzel fogható 3D
A Leonar3Do útja az ötlettől a világhírig.
Rátai Dániel, a Leonar3Do világhírű fiatal tervezője mutatja be találmányát. Hogyan lehet egy egyszerű asztali számítógépből 3D-s virtuális teret és munkakörnyezetet létrehozni? Nézd meg működés közben és figyeld, hogy mi mindenre tudják használni a tervezők!

11.00–14.00 Virtuális gardrób
Saját egyedi divatfotók percek alatt! A textiles hallgatók által tervezett mintakészletből választhatsz, pózolhatsz a virtuális térben. Mindezt megörökítik, az elkészült fotókat megoszthatod ismerőseiddel, vagy magaddal viheted saját adathordozón.

14.00–18.00 MOZGÁS! avagy legyél te is animátor!
Animációs játékok Sikur Mihály, Kiss Melinda, és az Animáció szak elsőéves hallgatóival! Ha tetszik, amit együtt készült, vidd el és oszd meg ismerőseiddel! M Tóth Éva szakvezető és Gauder Áron közvetítésével betekintést nyerhetsz a szakon folyó munkába is.

18.00–19.00 Villámtalálka tanárainkkal
A festő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevún ezúttal Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, Sárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. A hg.hu és a BKF közös szervezésében.

19.00–20.00 Végzős vagyok, de hódítani akarok! A személyes brandépítés titkai.
Az Europa Design beszélgetésében olyan kérdésekre keresik a választ, hogy egy pályakezdőnek mik az esélyei a hazai és nemzetközi piacon, hogyan határozza meg önmagát, miként építsen magából design brand-et.

20.00–21.00 Slow
A magyarországi street art képviselőjének képekkel, filmmel illusztrált előadása.

21.00–22.00 A csésze titka - Japán teaház kóstolóval
Egy igazi japán teaszertartás közben betekintést nyerhetsz a teafogyasztás kultúrájába. Az illatos teát a keramikus hallgatók által készített csészékből élvezheted. 

A programváltozás jogát fenntartják a szervezők. Minden program megtekintése ingyenes!

Kurátorok:
Szalontai Éva
Asbót Kristóf

Design:
Tepes Ferenc

További információ:
www.artkickoff.bkf.hu
www.facebook.com/artkickoff

Nyitva tartás:
2012. január 21–24., 10.00–22.00


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről

Más művészeti ágakról

A Lehetnék bárki című antológiáról
Tomek Ducki: Életvonal
színház

A szánalom és részvét világjárványa A szánalom és részvét világjárványa
Színház a karanténból: Kovács Dominik – Kovács Viktor: Cifra palota


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés