bezár
 

art&design

2012. 08. 24.
Az 1000% csoport kiállítása Berlinben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti 1000% művészcsoport eddigi tízéves munkásságát tekinti át a berlini Neurotitan Galerie-ben péntektől látogatható Reclaiming Budapest - Since 2002 című kiállítás.
 A Füredi Tamás, Orosz Richárd, Stark Attila, Szabó Balázs és Vörös Krisztián alkotta képzőművészcsoport februárban a budapesti Chimera-Project PopUpban jelentkezett retrospektív kiállítással, ezúttal pedig a Chimera-Project őszi külföldi programsorozatának részeként mutatkozik be Berlinben.

    A Patrick Urwyler kurátor által rendezett kiállítás különböző médiumokon átívelően, átfogó igénnyel mutatja be a csoportnak és tagjainak a tízéves munkásságát. A berlini tárlat a budapestihez képest az alkotók új munkáival, helyspecifikus installációkkal és egy köztéri muráliával egészül ki.

    "Berlin és Budapest gyakran kerül egy lapon említésre: egyrészről történelmi okokból, a közös posztszocialista sors és ennek következtében fellépő párhuzamos tendenciák és anomáliák okán, amelyek mindkét város fejlődését mélyrehatóan alakították. Másrészről a városi kultúra erős szubkulturális, avantgárd jellege miatt, mely mindkét város karakterét, reputációját nagy mértékben megalapozta" - von párhuzamot a két főváros között a kiállítás ajánlója.

    Mint írják, a Chimera-Project és a jelenlegi kiállításnak teret adó berlini Neurotitan Galerie ezért kiemelt figyelmet szentel ennek a szubkulturális örökségnek. Az 1000% csoport és az alkotók "komplex, sokrétű, vad" munkássága témaválasztásával, eszközeivel és fejlődési pályáival szorosan összefonódik a budapesti urbánus hétköznapokkal és városi kultúrával. A berlini kiállítás ezt a komplexitást tükrözi, a látogatókat kaleidoszkópszerűen körülvéve a legkülönfélébb médiumokkal: festményekkel, installációkkal, videodokumentációval és falfestményekkel.

    A szeptember 11-ig látogatható tárlatról további információkat a www.chimera-project.com honlapon találhatnak az érdeklődők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
art&design

Művészek a járvány idején#3 Művészek a járvány idején#3
Interjú Bartha Ágnessel a kialakult helyzetről, otthonmaradásról, és tervezett munkákról
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
A Lehetnék bárki című antológiáról
Judd Apatow: Staten Island királya


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés