bezár
 

art&design

2012. 10. 11.
Restaurálták a Carracci-boltozatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közönség is láthatja majd a Róma egyik legszebb reneszánsz épületében, a Palazzo Farnesében található híres Carracci-boltozatot annak egy évig tartó restaurálása után.
Az épület - amelynek tervezői között Michelangelo neve is szerepel - a francia nagykövetségnek ad otthont. A Carracci boltozat egyévesre tervezett restaurálásának tenderét szerdán hirdették meg.

A terem falain és mennyezetén körbefutó híres freskókat és stukkókat a neves Carracci testvérek egyike, Annibale Carracci készítette 1597 és 1607 között. 
   
A helyreállítás költségeit részben a veszélyeztetett kulturális, történelmi helyszínek megőrzését és védelmét támogató World Monuments Fund független nemzetközi szervezet állja.
   
A követség korábban nem állt nyitva a nagyközönség előtt, ám a pályázat meghirdetésével egyidejűleg azt is bejelentették, hogy a munkálatok befejezése után lehetővé teszik a Carracci-boltozat megtekintését az érdeklődők számára.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Enyedi Ildikóval a januári Hadik Brunch-on
Interjú Nyáry Lucával
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés