bezár
 

irodalom

2012. 12. 14.
Videótudósítás: Gelléri és Tersánszky az ELTE épületében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Videótudósítás: Gelléri és Tersánszky az ELTE épületében A XVI. kerületi Gelléri Andor Endre utcát és a XVIII. kerületi Tersánszky Józsi Jenő sétányt is átnevezte a Fővárosi Közgyűlés. Az ELTE BTK két intézete (Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet, Magyra Irodalom- és Kultúratudományi Intézet) a döntés és a magyar kultúra emlékezetéből való kikerülés ellen egy különleges rendezvényt szervezett 2012. december 14-én.
Schein Gábor bevezetője után az utcanévtábláját veszített két szerző műveiből olvastak fel, valamint két friss dokumentumfilm (részlete) igyekezett árnyalni a képet. Takács Zsuzsának a rendezvényre írt szövegét Fullajtár Andrea tolmácsolta, majd Esterházy Péter brillírozott.

A pódiumbeszélgetés is elérhető lesz hamarosan a prae.hu csatornáján.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2vZ4eUVq0Tg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs
irodalom

A poszthumán rejtély megfejtése A poszthumán rejtély megfejtése
Késelés Villával a Nyitott Műhelyben
irodalom

Nem nő árvalányhaj Nem nő árvalányhaj
Fekete Vince: Vargaváros, Budapest, Magvető, 2019.

Más művészeti ágakról

színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása
art&design

A kivi ízű sárga C betű A kivi ízű sárga C betű
Látni a hangokat és ízlelni a színeket: a szinesztézia egy neurológiai jelenség, amely időről-időre inspirálta legnagyobb művészeinket


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés