bezár
 

art&design

2013. 03. 21.
Inventio Open Studio – Képzőművészet első kézből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Inventio Open Studio  – Képzőművészet első kézből Több hónapja dolgoznak az Inventio Arts műteremprogramjában résztvevő művészek a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. 2013. március 23-án, szombaton délelőtt 10 és este 22 óra között szabad a bejárás a harmadik emeleti stúdiókba, ahol 9 művész kulisszatitkaiba nyerhet betekintést az, aki ellátogat a tetthelyre.
A falakon kész és félkész művek, a padlón és asztalokon a nélkülözhetetlen alapanyagok, kellékek, és ami a legfontosabb, ezen a napon lehetőség nyílik a művészekkel való személyes találkozóra, konzultációra, kötetlen eszmecserére: nem csak a művek, de a művészek is szívesen beszélnek, ha kérdezik őket.

Mindemellett az Inventio Open Studio egy kerekasztal beszélgetéssel egészül ki, melynek időpontja 2013. március 23-án, szombat délután 4 óra.

A beszélgetés moderátora Rieder Gábor művészettörténész, a Flash Art Hungary főszerkesztője, akik pedig a kérdéseire válaszolnak El-Hassan Róza és Lakner Antal képzőművész, Spengler Katalin műgyűjtő, szakíró valamint Valkó Margit a Kisterem Galéria vezetője. De ott lesznek még Jarmo Nieminen műgyűjtő, és Arató Balázs művészeti menedzser, az Inventio Arts alapítói is.

A beszélgetés témája: Ki menedzseli a művészeket? Ezért a délután folyamán a következő kérdésekre keresik a választ:

- Mi a művészeti menedzsment? Hogyan működik ez jelenleg Magyarországon? Kik a főbb szereplői? Mi a dolguk? (művész, galéria, kurátor, művészettörténész, szakíró, kritikus, műgyűjtő, művészeti intézmények stb.) Mit csinálunk jól, rosszul?

- Kimagasló magyar művészeti teljesítményekből van hiány? Vagy kimagasló művészeti menedzsmentből van hiány?

- Mit kell tenni ahhoz, hogy a magyar képzőművészet nagyobb hangsúllyal legyen jelen a nemzetközi piacon? Mi a jelenlét megőrzésének a titka?

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/61118983" width="420" height="236" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

A megadott időpontban a következő kilenc fiatal képzőművész várja az Inventio Open Studio látogatóit:

>Gosztola Kitti
http://kittigosztola.blogspot.hu/

>Hollós Ádám
http://www.spiritusz-galeria.hu/muveszek/holl%C3%B3s-%C3%A1d%C3%A1m

>Horror Pista
http://www.horrorpista.com/

>Herman Levente
http://www.varfok-galeria.hu/varfok-muveszek/Herman-Levente

>Keresztes Zsófia
http://zsofiakeresztes.com/

>Keresztesi Botond
http://keresztesibotond.blogspot.hu/

>Nemes Márton
http://nemesmarton.tumblr.com/
http://nemesmarton.blogspot.hu/

>Süveges Rita
http://ritasuveges.com/

>Szinyova Gergő
http://www.szinyova.com/


Cím:
Iroda és műtermek
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. 3. emelet

Web:
www.inventioarts.hu

Facebook:
https://www.facebook.com/InventioArts


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés