bezár
 

art&design

2013. 03. 22.
Babakiállítás nyílik Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Babakiállítás nyílik szombaton Győrött a Zichy-palotában, az egyedülálló országos bemutatón a játék babák mellett a hazai apácarendek viseletébe öltöztetett babákkal, sőt Rejtő Jenő regényeinek figuráival is találkozhatnak az érdeklődők.
A kiállítás - amelyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg a kisalföldi megyeszékhelyen - 300 babát tár a közönség elé, ezek az alkotások egy híján száz hazai készítő keze munkáját dicsérik. A sokszínű anyagot több tucat mackó egészíti ki, utóbbiakat a bemutató vendége, a Szolnok melletti Rákóczifalva Macimúzeuma hozta el a győri eseményre – mondta Serfőzőné Tóth Andrea, a szervező művészeti és fesztiválközpont igazgatója az MTI-nek pénteken.
   
Az eseményt összekapcsolják a babakészítési verseny eredményhirdetésével, amelyet ugyancsak szombaton tartanak a Rómer Flóris Művészeti és Helytörténeti Múzeum dísztermében. A szervező intézmény hirdette meg a versenyt, amelyen a mezőny különféle témájú alkotásokkal méri össze tudását.

A témaválasztást ajánlással segítették a rendezők, így erre az évre a különféle esküvői szokások, a különleges esküvők megjelenítését javasolták a versenyzőknek. A beküldött munkák legsikeresebb darabjait díjazzák.
   
A kiállítás megnyitását megelőző szakmai konferencián előadások hangzanak el egyebek között a babák napjaink gyermekkultúrájában betöltött szerepéről és a babákra készített történelmi viseletekről. A tanácskozások új lehetőségeket nyitnak a készítők előtt és hozzájárulnak szakmai fejlődésükhöz - mutatott rá a konferencia fontosságára Keglovich Ferencné projektvezető.
   
Az április 4-ig látogatható babakiállítás célja továbbra is az ízlésformálás, a játékkultúra színvonalának emelése és a babakészítési hobbi népszerűsítése. Ma már országos mozgalom a babakészítés, a győri rendezvénynek tekintélye van a szakmában, s a versenyekre beküldött munkák zöme valóban európai színvonalú - tette hozzá a szervező.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
Judd Apatow: Staten Island királya
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés