bezár
 

art&design

2013. 04. 19.
Kicsiknek szóló műhelyt indít a Design Terminál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mini Terminál címmel indítja el szombattól kicsiknek szóló műhelyét a Design Terminál, a programok keretében a gyerekek kis tervezőként formálhatják át az őket körülvevő világot.
A műhelymunkák alkalmával a gyerekek környezettudatos, gondolkodó, valamint értő és elemző hozzáállását szeretnék erősíteni a programot vezető szakemberek. A dizájn különböző területeihez kapcsolódva olyan témákat vetnek fel, amelyek a tervező-alkotó folyamatokat indíthatják be - fogalmaz a programról a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.
   
A foglalkozások lehetővé teszik, hogy a résztvevő gyerekek és szüleik aktívan és akár együtt is tervezzenek, az egyes anyagokat jobban megismerjék, valamint az alkotásban, a funkcionális, tárgyi és esztétikai gondolkodásban jobban elmélyülhessenek egy-egy konkrét feladat kapcsán.
   
A Design Terminál azért jött létre, hogy ösztönözze a kreatív iparban tevékenykedő fiatalok magyarországi kibontakozását és felhívja a figyelmét a tehetségükben rejlő lehetőségekre. A Mini Terminál célja ennek megfelelően, hogy a foglakozásokon az alkotás fontosságára fókuszáljon és utat mutasson a szülőknek, hogyan őrizhetik meg és mélyíthetik el a kicsikben rejlő kísérletező kedvet és kreativitást.
   
A szombati első foglalkozáson a délutáni kerékpáros felvonulásra készülhetnek fel a résztvevők. A biztonságos közlekedés kapcsán színes anyagok és csillogó eszközök felhasználásával különleges fényvisszaverő bicikliékszereket készíthetnek a gyerekek, valamint a környezettudatosság szellemében molinó újrahasznosításra is sor kerül.
   
A programot a Design Terminál Erzsébet téri épületében tartják 10 és 12 óra között.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés