bezár
 

art&design

2013. 06. 16.
Múzeumok Éjszakája - Kaposváron a könyvtár, a levéltár és a múzeum is nyitva áll a látogatók előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A könyvtár, a levéltár és a múzeum is nyitva áll a látogatók előtt Kaposváron június 22-én, a múzeumok éjszakáján.
A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár egy muzeális dokumentumokkal kiegészített vadászattal kapcsolatos könyvekből álló kiállítással, óránként indított raktártúrával, kézműves foglalkozással, filmvetítéssel, valamint a globális klímaváltozás várható somogyi hatásairól szóló előadással várja az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Levéltárban címertani és zászlóismereti kézműves foglalkozáson vehetnek részt a látogatók, a levéltár raktárai iránt érdeklődők csoportos látogatás keretében kézbe vehetik a gyűjtemény ritka darabjait, így egyebek mellett Somogy megye történetének 18-19. századi forrásait, ugyanebből a korból származó könyveket, községi pecsétnyomókat és színes lenyomatokat, továbbá megnézhetik Somogy megye 13. és 19. század közötti okleveleit. Két időszaki kiállítás pedig a boszorkányperekbe, illetve a szocializmus korszakának jellemző dokumentumaiba enged bepillantást.

A Rippl-Rónai Múzeum előtti téren délután veteránautó kiállítás és kézműves vásár fogadja a látogatókat, este tűzzsonglőrök, néptáncosok és népzenészek szórakoztatják a nézőket, miközben tűzugrásra bíztatják a bátrabbakat. A múzeum épületében és az udvaron kora este gyermekfoglalkozásokat tartanak, amelyen a többi között megismerkedhetnek a restaurálás folyamatával, a Somogy természeti kincsei, néprajzi emlékei, régészeti leletei iránt érdeklődőket tárlatvezetésekre, előadásokra, filmvetítésre invitálják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés