bezár
 

art&design

2013. 08. 12.
Emlékérem az 50 éves hajdúsági művésztelepről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékérmet készíttetett a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 50. évfordulójára Hajdúböszörmény önkormányzata.
Az emlékérmet Szilágyi Imre grafikusművész tervezte, felhasználva a művésztelep logóját, amelyet harminc évvel ezelőtt ugyancsak Szilágyi Imre tervezett, aki az akkori Hajdúböszörményi Óvónőképző Intézet tanára volt - mondta el Kiss Attila (Fidesz), a hajdúváros polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.
   
A művésztelep emblémája mellett az 1963-2013 évszámot, valamint a város címerét és híres körkörös településszerkezetét ábrázoló emlékérmet négy formában (bronz, ezüstözött, aranyozott és ezüst) készíttették el a szegedi Szabó Géza ötvösművész műhelyében, ahol 2-4 nap alatt utánverést is tudnak biztosítani. Az érmek számát 100-ban limitálták.
   
Az érmekből 30 lesz a városé ajándékozási céllal, 70-et pedig megvásárolhatnak az érdeklődők a helyi Tourinform irodában - közölte a polgármester.
   
Az idei, ötvenedik művésztelepre a korábbi évek Káplár- és nívódíjas művészeit hívták meg. A hazaiak és az európai országokból érkezett művészek mellett idén mexikói, japán, indiai és brazil alkotók is dolgoztak a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepen - mondta el az MTI érdeklődésére Kiss Attila.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Hiszek az ihletben Hiszek az ihletben
Interjú Térey Jánossal
Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés