bezár
 

art&design

2013. 08. 12.
Emlékérem az 50 éves hajdúsági művésztelepről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékérmet készíttetett a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep 50. évfordulójára Hajdúböszörmény önkormányzata.
Az emlékérmet Szilágyi Imre grafikusművész tervezte, felhasználva a művésztelep logóját, amelyet harminc évvel ezelőtt ugyancsak Szilágyi Imre tervezett, aki az akkori Hajdúböszörményi Óvónőképző Intézet tanára volt - mondta el Kiss Attila (Fidesz), a hajdúváros polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.
   
A művésztelep emblémája mellett az 1963-2013 évszámot, valamint a város címerét és híres körkörös településszerkezetét ábrázoló emlékérmet négy formában (bronz, ezüstözött, aranyozott és ezüst) készíttették el a szegedi Szabó Géza ötvösművész műhelyében, ahol 2-4 nap alatt utánverést is tudnak biztosítani. Az érmek számát 100-ban limitálták.
   
Az érmekből 30 lesz a városé ajándékozási céllal, 70-et pedig megvásárolhatnak az érdeklődők a helyi Tourinform irodában - közölte a polgármester.
   
Az idei, ötvenedik művésztelepre a korábbi évek Káplár- és nívódíjas művészeit hívták meg. A hazaiak és az európai országokból érkezett művészek mellett idén mexikói, japán, indiai és brazil alkotók is dolgoztak a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelepen - mondta el az MTI érdeklődésére Kiss Attila.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

színház

Találkozás a szabadsággal Találkozás a szabadsággal
A szökés a Vígszínházban – egy téma továbbélésének lehetőségei
Taika Waititi: Jojo nyuszi
(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés