bezár
 

art&design

2013. 10. 01.
Fotókiállítások és filmes események a Víz Világtalálkozón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fotókiállítások és filmes események is várják az érdeklődőket a Budapesti Víz Világtalálkozó keretében, amelyet október 8. és 11. között rendeznek.
Az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg az Éltető Víz Filmszemlét, és október 5-én kezdődik a CinemArt Filmfesztivál elnevezésű verseny - mondta el Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a programokat bemutató sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A kulturális programokat a Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 25 millió forinttal támogatja - tette hozzá az államtitkár.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont október 3. és 6. között az Éltető Víz Filmszemlének, amelyen 28 magyar és külföldi filmet vetítenek a mozi három termében. A szemle díszbemutatóján Mosonyi Szabolcsnak a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, Vad Szigetköz című filmjét láthatja a közönség. A vetítések mellett szakmai és tudományos programok is várják a látogatókat, az esemény szervezője a szolnoki Tisza Mozi Kft.

Október 5-én kezdődik a CinemArt Filmfesztivál elnevezésű verseny, amelyre bárki benevezhet, aki kedvet érez ahhoz, hogy megvágjon egy maximum 4 perces filmet, amelynek kötelező témáját és tartalma elemeit a verseny kezdetekor kapja meg a szervezőktől. Az elkészült mozgóképeket október 6-án vetítik le. A megmérettetésre még Brazíliából is volt jelentkező - mondta el Demeter István, a Tisza Mozi Kft. ügyvezető igazgatója.

Neves hazai fotográfusok vízzel kapcsolatos témájú műveit mutatja be 100 darab köztéri és a 250 darab óriásplakáton a Víz és Jövő című köztéri fotókiállítás Budapesten és a megyeszékhelyeken.

Ugyancsak Víz és jövő címmel hirdette meg nyáron a Magyar Fotográfusok Háza azt a fotópályázatot, amelyre mintegy kétezer alkotás érkezett. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt tíz alkotást október 15-ig tekintheti meg a közönség a Mai Manó Galériában - közölte Kőrösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház ügyvezető igazgatója.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform
Tomek Ducki: Életvonal
Louis-Julien Petit: A láthatatlanok


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés