bezár
 

art&design

2013. 10. 26.
Ismét megrendezik az országos slam poetry bajnokságot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Másodszor rendeznek országos bajnokságot a slam poetry, az amerikai kocsmakultúrából eredő kortárs költészet legjobb hazai képviselői. A vetélkedésnek november 15-én szombaton a fővárosi Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont.

A poetry slam elnevezésű, napjainkra világszinten önálló műfajjá érett verses vetélkedő az 1980-as évek közepén született az Egyesült Államokban. A középkori dalnokversenyekhez hasonlítható, az amerikai kocsmakultúrából eredő slam poetry a kortárs költészet, a rap és a stand-up sajátos elegye.

Egyéniben először tavaly októberben rendeztek országos slam poetry bajnokságot, amelyet az Akkezdet Phiaiból ismert Saiid, azaz Süveg Márk nyert meg. Ő képviselte Magyarországot a decemberben Antwerpenben tartott slam poetry Európa-bajnokságon, amelyen az 5. helyen végzett. Idén tavasszal slam poetry csapatbajnokság is volt Magyarországon.

A slam poetry előadó-költészeti műfaj 2006 óta van jelen Magyarországon és az elmúlt években népszerűsége töretlenül ível felfelé. A második egyéni slam bajnokság a tavalyihoz hasonlóan egyszerre ad költészeti, színházi, zenei és vizuális élményt az egybegyűlteknek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A bajnokságon résztvevő 25 slammer a honi színtér krémje, akik az októberben megrendezett selejtezőkön 150 nevező közül jutottak be a döntőbe. Köztük van például a címvédő Saiid, valamint André Ferenc, Bartha Lóránd "Róka", Basch Péter, Bájer Máté, Bárány Bence, Bock Balázs, Csider István Zoltán, Csinta Áron, Gábor Tamás "Indiana", Győrfi Kata, Horváth Gergely Gege, Horváth Kristóf "Színész Bob", Kajati Bálint "Hyka", Kemény Zsófi, Kövér András "Kövi", Kupa Julcsi, Mészáros Péter, Müller Henrietta, Müller Péter Sziámi, Simon Márton, Szabó Márton István, Tengler Gergely, "TG", Terján Nóri és Tolnai Eszti.

A végeredményről öttagú zsűri dönt, amelyben a három szakmai delegált (Ladik Katalin, Keszég László és Bencsik Ádám "Ponza") mellett két fővel a közönség is képviselteti magát.

Az eseményt a Slam Poetry Budapest konferanszié párosa, Mavrák Kata "Hugee" és Németh Péter "Zeek" moderálja, az Amoeba trió (Boros Levente - dob, Hock Ernő - basszusgitár, Sági Viktor - gitár) felel a zenei intermezzókért, lesznek versenyen kívüli slam performanszok meghívott vendégektől, a látványt pedig a Kiégő Izzók szolgáltatják.

Vendégfellépő Szkárosi Endre, Molnár Péter, Szlávy Eszter és Pion István.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

irodalom

Közép-európai kapcsolataink Közép-európai kapcsolataink
A Helikon Irodalomtudományi Szemle 2019/3-as számának bemutatója
irodalom

Boldogulós békeidők Boldogulós békeidők
Gion Nándor: Rózsaméz, Magvető, 2019
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés