bezár
 

art&design

2009. 02. 18.
Simontornyán mutatkozik be a Mednyánszky Társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Simontornyai Vármúzeumban mutatkozik be csütörtöktől a főként festő- és szobrászművészeket tömörítő Mednyánszky Társaság; tizennyolcadik közös tárlatuk 41 alkotó 84 műtárgyát vonultatja fel.
Breznay András festőművész, a társaság alelnöke elmondta: a közös kiállításon tartalomban és technikában is változatos alkotásokat láthat majd a közönség. A társaság nem jelölt meg témát, az április 19-ig látható tárlaton olajfestmények, akvarellek, grafikák, terrakotta plasztikák és bronzplakettek egyaránt szerepelnek.

A kiállítók között lesz két új tag, Szmirnov Oleg és az amerikai származású Andras J. Bality festőművész. A 41 művész soraiban bemutatkozik alkotásával Simontornyán Gross Arnold grafikus, a Szőnyi-tanítvány Breznay József, Kádár János Miklós, valamint a Munkácsy-díjas Galambos Tamás festőművész.

Breznay András érdekességként említette ifjabb Durkó Zsolt munkáit, kiemelve, hogy a művész egyedi módon félig a festészet, félig a fotó műfajában alkot sorozatokat.

A Mednyánszky Társaságot 1990-ben alapította Kurucz D. István festőművész. A jelenleg 59 tagot számláló társaság célkitűzése, hogy ápolja a névadó művészeti szándékát, festészeti törekvéseit, és a mindenkori kortárs művészet sokszínűsége közepette elősegítse a Mednyánszky-hagyomány folytonosságát.

Az alelnök hozzátette, hogy 2010-ben egy meghívásnak eleget téve Párizsban szeretnék bemutatni a társaság tagjainak munkásságát.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés