bezár
 

art&design

2009. 03. 05.
Kifürkészhetetlen - feLugossy László kiállítása Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kifürkészhetetlen címmel nyílik feLugossy László legújabb képeiből kiállítás szombaton a szentendrei MűvészetMalomban, ahol ez alkalomból egy sajátos performansz ejti majd ámulatba látogatókat - közölte az intézmény sajtóreferense.

HIRDETÉS

banner
Kiss Zsuzsanna elmondta, hogy feLugossy László személye már önmagában is érdekes, hiszen az elmúlt 30 év hazai szellemi életének fenegyerekeként vált közismertté. Zenészként a legendás A.E. Bizottság énekese volt, színészként és filmrendezőként is alkotott, és a dadaista, szürrealista elemekkel kevert, csapongó asszociációjú képeivel sok vitát váltott ki.

A mostani kiállításon feLugossy László több mint száz alkotásával érzékelteti a viszonyát a valósághoz. Mint azt a művész elmondta, a kaotikus és értékvesztett világ bizonytalanságait az egyén önmagához való kapcsolatának ábrázolásával igyekszik kifejezni, nagyfokú öniróniával.
Több képén két arcot látni, amelyek elmosódnak, nem tudni, hogy valójában kik is azok, ami a művész szerint a világ kiszámíthatatlanságát tükrözi. Olyan képe is van, amelyiken az arc lecsúszott a test egyéb részeire, s ezáltal inkább egy állat képe kezd kibontakozni, elgondolkodtatva a szemlélőt.

Az egyik legszuggesztívabb alkotás Mona Lisát ábrázolja különféle előemberi alakok között. Ezzel a művész a híres, közkinccsé vált jelképpel az elmúlt századok kultúráját állítja szembe az ősi időkkel. Sugallata szerint az emberiségnek vissza kellene kanyarodni a kezdetekhez, hogy az elrontott, rossz irányba fordult világ új alapokon kezdhessen reménytelibb életet.

A kiállítás május 10-éig tekinthető meg a MűvészetMalomban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Felesleges Pillangó Felesleges Pillangó
Urbán Tamás kiállítása a Capa Központban

Más művészeti ágakról

Színház a karanténból: Milo Rau LENIN című előadásáról
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés