bezár
 

építészet

2017. 02. 23.
Kihirdette az Evezőspálya céltornya pályázat nyerteseit az MMA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdette az Evezőspálya céltornya 2016 című pályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) építőművészeti tagozata, amely a 40 évnél fiatalabb építészek terveit várta az elkövetkező évek világversenyeit is kiszolgáló szegedi kajak-kenu evezőspálya épített környezetének területfejlesztésére, illetve az ahhoz kapcsolódó létesítmények építészeti megfogalmazására.

A felhívás szerint Magyarország rendezi meg Moszkva és Duisburg mellett 2018-ban a kajak -kenu világkupaversenyt, amely felvezetése lesz a szintén ide szervezett 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak is. Az MMA ezért egy teoretikus jellegű pályázat keretében várta a versenyek után is jól használható, ideálisra elképzelt evezőspálya koncepcióját.
    

Az MMA csütörtöki tájékoztatása szerint a felhívásra 14 pályamű érkezett, és a bírálóbizottság többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után egyhangú szavazással döntött. A bruttó 1,3 millió forintos díjazással járó első díjat Máté Tamás és Vass-Eysen Áron terve nyerte, a második helyezett Szabó Renáta lett, aki bruttó 1,2 millió forintot kapott, a harmadik helyért járó bruttó 700 ezer forintos jutalmat Árkovics Lilla, Babos Annamária, Gönczöl Zsófia és Weiszkopf András kapta.
    

Kiemelt elismerésben, és a vele járó bruttó 400 ezer forintos díjazásban három pályamű alkotói részesültek, a 300 ezer forintot érő elismerést pedig két pályamű alkotói kaptak.
    

A nyertes munkák alkotói február 28-án délután prezentálják terveiket. A pályaműveket és a folyamatot a zsűri jelenlétében meg is vitatják.
    

A bírálóbizottság elnöke Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fejlesztési alelnöke volt, mellette Bodonyi Csaba, Széchenyi- és Ybl-díjas építész és Vesmás Péter Ybl-díjas építész foglalt helyet a zsűriben. A tagok a prezentációk után összegzik a pályázatokkal kapcsolatban felmerült gondolatokat és várják a jelenlévők kérdéseit.
    

A beszélgetést Somogyi Krisztina vizuális környezetkutató vezeti.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

A kontempláció keretében A kontempláció keretében
Kis Péter Meditációs pavilonjáról
építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

A Budapest Café Csengtuban A Budapest Café Csengtuban
Biasol Építészstúdió (Ausztrália): Budapest Café, Csengtu (Kína)

Más művészeti ágakról

King Weed: Let There Be Weed (2021)
avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
art&design

Mikor a lepke kikel a bábból Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés