bezár
 

zene

2020. 02. 17.
David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar a Zeneakadémián Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában február 21-én a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Wolfgang Amadeus Mozart 1.(B-dúr), 2.(D-dúr) hegedűversenye, 3.(G-dúr) hegedűversenye, 4.(D-dúr) és 5.(A-dúr) hegedűversenye hangzik el.

A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik, a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezetét képezik - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia hallgatóiból. A versenyművek szólistája David Grimal hegedűművész, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége, szólistaként a legnevesebb zenekarok - Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker - vendége. 

HIRDETÉS

banner

Kép: Wikipedia Commons

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról
A Vox Luminis és a L’Achéron koncertje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés