bezár
 

zene

2020. 02. 22.
Márciusban Egri Tavaszi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Márciusban Egri Tavaszi Fesztivál Márciusban számos művészeti ág mutatkozik be az Egri Tavaszi Fesztiválon, amelyet március 16. és 29. között rendeznek meg.

A programokról tartott pénteki sajtótájékoztatón Mirkóczki Zita alpolgármester elmondta, hogy Kortalan kortárs címmel az összművészeti seregszemle eredeti koncepciójához kanyarodik vissza idén az Egri Tavaszi Fesztivál.

A fesztivál idén is Eger számos pontján a művészeti ágak átfogó keresztmetszetét kínálja az érdeklődőknek a képző- és előadóművészettől a zeneművészeten át a filmművészetig - közölte.

A rendezvény március 16-án egy kórus-flashmobbal indul a Dobó téren, ahol várhatóan 150-200 fiatal énekel majd. A seregszemle záróeseménye ugyancsak a klasszikus muzsika világába kalauzolja a vendégeket: az Egri Szimfonikus Zenekar több kórussal kiegészülve adja elő Karl Jenkins Stabat Materét a minorita templomban.

A két zenei produkció között szinte minden napra jut kiemelkedő esemény: március 21-én például A legkisebb óceán címmel az Y Csoport mutat be performanszt és bábjátékra, valamint élőzenére épülő mesejátékot elsősorban családoknak és gyermekeknek. Március 26-án Kálloy Molnár Péter zenés estje szórakoztatja a közönséget, míg két nappal később a Kiskalász Zenekar tart interaktív családi koncertet a megyeszékhelyen.

Része lesz a fesztiválnak március 23-án és 24-én az országos eseményhez kapcsolódó Francia Filmnapok az egri Uránia Filmszínházban és egy négy estből álló előadássorozat a Kepes Intézetben neves festőink életéről és szerelmeiről.

Lesz ezen kívül egy világzenei koncert Atyai ág címmel a Bartakovics Béla Közösségi Házban és egy különleges divatbemutató is egy kiállításmegnyitó keretében a Kepes Intézetben. Immár negyedik alkalommal jelentkezik továbbá az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében számos hazai és külföldi felsőoktatási intézmény közreműködőit felvonultató Tipozóna című tipográfiai kiállítása a Templom Galériában, melynek témája ezúttal a fikció. 

Kép: www.egritavaszifesztival.hu 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Deep Purple, Monster Truck, 2019.12.09., Budapest Aréna
A Zeneakadémián
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
Berlinale, 2020. február 20–március 1.
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés