bezár
 

zene

2020. 10. 16.
A Qualitons vezeti a legexportképesebb magyar előadók listáját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Qualitons vezeti a legexportképesebb magyar előadók listáját Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, a friss listát az előzőhöz hasonlóan továbbra is a Qualitons vezeti.

A hazai könnyűzenei előadók és szakemberek segítségével elkészülő HOTS shortlist az alapja minden olyan export irányú ajánlásnak, amely a nemzetközi eseményeken, programokon történő magyar képviseletre irányul.

Idén második alkalommal frissült az exportképes hazai előadók névsora. A 15-ös lista ugyan nem objektív mérőszámokon alapul, inkább pillanatfelvételként értelmezhető, ugyanakkor rendszeresen több mint háromszáz magyar kreatív szakember és könnyűzenei előadó véleményét kérik ki.

A Hangfoglaló Program közleménye kiemeli: a zenei exporttevékenység javarészt szabadjelentkezéses események és konferenciák partneri hálózatából áll, azonban vannak olyan showcase fesztiválok és programok, amelyek a lokális exportirodák ajánlására támaszkodva választják ki azokat a produkciókat, amelyek adott pillanatban leginkább megfelelnek a piaci igényeknek és megérettek a nemzetközi bemutatkozásra.

Az idei második szonda az élmezőnyben minimális változást mutat, a leglátványosabbat a Platon Karataev nőtt idén, a Qualitons meg tudta tartani vezető pozícióját, az első öt produkció közé felkapaszkodott a Fran Palermo is. Ezúttal nem került fel a 15-ös listára az Ivan & The Parazol és a Blahalouisiana, ami annak köszönhető, hogy az utóbbi időben érzékelhetően a további magyarországi építkezésre koncentráltak.

A teljes idei sorrend, az elsőtől a tizenötödik helyezettig itt látható (zárójelben az előző méréskori helyezés):

1.: Qualitons (1.) 
2.: Platon Karataev (7.) 
3.: Mörk (2.) 
4.: Bohemian Betyars (4.) 
5.: Fran Palermo (9.) 
6.: Middlemist Red (8.) 
7.: Lazarvs (3.) 
8.: Belau (6.) 
9.: Ohnody (28.) 
10.: Devil's Trade (15.) 
11.: Jónás Vera Experiment (14.) 
12.: Anahit (13.) 
13.: Deva (-) 
14.: Apey (12.) 
15.: Saya Noé (22.)

A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda mentori tevékenységgel igyekszik segítő kezet nyújtani a nemzetközi karrier felé is nyitott magyar produkcióknak. Évközi szakmai programjaik közül kiemelkedik az Outbreakers' Lab, amely során intenzív tréningen vehetnek részt azok a produkciók, amelyek a nemzetközi ismertség ajtajában állnak.

Kép: The Qualitons Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Snétberger Ferenccel pályakezdésről, külföldi érvényesülésről, a Snétberger Zenei Tehetség Központról
Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről

Más művészeti ágakról

színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés