bezár
 

zene

2020. 10. 31.
Áriaestekkel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áriaestekkel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései A Kamaraénekes művészek áriaestjeivel, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari és énekkari művészeinek koncertszámaival folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán.

A MaszkaBál sorozatban szombaton a 2017/18-as évad Kamaraénekese, László Boldizsár ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. Széles repertoárjából válogató műsorát nagyrészt az olasz operáknak - Tosca, Parasztbecsület, Aida, A trubadúr, Otello - szenteli, de egy részlet erejéig megidézi szerepét a Sába királynőjéből is. A nézők barokk művek átiratait is meghallgathatják az est zongorakísérője, Szennai Kálmán előadásában. László Boldizsár egyik vendége a Kamaraénekes Szegedi Csaba, a meglepetésvendég pedig egy szívéhez közel álló művész lesz. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Gyüdi Melitta - közölte a dalszínház pénteken.

November 1-jén Szvétek László, a 2017/18-as évad Kamaraénekese válogat kedvenc áriáiból. A MaszkaBál műsorában Mozart, Verdi és Puccini műveinek tolmácsolása mellett Donizetti A csengő című darabjában művészetének komikus oldalát is megmutatja. Egyik vendége Alexandru Agache lesz, akivel a Rigoletto egyik legsötétebb kettősét adja elő, a meglepetésvendég pedig egy pályakezdő művésznő, aki egy bel canto románccal készül a közvetítés nézőinek. Az est rendezője Aczél András, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

Pénteken Tercett-Trió elnevezéssel folytatódik a közvetítéssorozat az Opera Kórus és az Opera Zenekar művészeivel. Az Opera Kórus műsorában elhangzó Gabriel Fauré-kompozíciókban az Énekkar tagjai közül Dunai Éva, Dévényi Judit, Ladjánszki László és Bagdi Tamás, valamint Andrássy-Neuenstein Krisztina zongoraművész működik közre, míg a folytatásban Vincent D'Indy Sainte Marie Madeleine című kantátája csendül fel. A női karra és mezzoszoprán szólistára írt darabot Dunai Éva, Dévényi Judit, Mentes-Soós Enikő és Haris Nadin adják elő Andrássy-Neuenstein Krisztina zongorakíséretével és Erdélyi Dániel betanító karnagy harmóniumjátékával.

Az Opera Zenekar művészei négy évszázad kamarazene-irodalmának különlegességeit vonultatják fel Händeltől Bartókig. A közvetítésben hallható lesz Friedrich Constantin Homilius B-dúr kürtkvartettjének első két tétele Benyus János, Végh Zsolt, Tóth Balázs és Kun Gábor előadásában. Bartók Béla 44 duó két hegedűre című sorozatából a zenekar két koncertmestere, Danyilova Galina és Alexandre Dimcevski szólaltatják meg kedvenc tételeiket.

Jean-Baptiste Barriere G-dúr szonáta két csellóra című darabja Stankowsky Endre és Fejérvári János tolmácsolásában lesz hallható, míg Johan Halvorsen Passacaglia g-moll hegedűre és csellóra című kamaradarabját Alexandre Dimcevski és Stankowsky Endre adják elő.

November 4-én, az OperaSzerda részeként Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete látható a Hevesi Sándor háziszínpadról élőben. Az opera Magyarországon először 2018-ban mutatkozott be az Erkel Színházban. A keresztmetszetet Kováts Andrea állította színpadra Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával. A közvetítés szereplője Boncsér Gergely (Franz), Gábor Géza (Gottfried), Keszei Bori (Armgard), Szegedi Csaba (Conrad) és Ulbrich Andrea (Hedwig). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Bartal László.

 

Fotó: László Boldizsár - Operaház Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjéről
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt

Más művészeti ágakról

Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk
színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés