bezár
 

színház

2020. 11. 03.
A STEREO AKT újra művészi fejlődésre ad lehetőséget
Workshopokon és szakmai gyakorlaton vehetnek részt az SZFE diákjai
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A STEREO AKT a 2020-21-es évad során alternatív szabadegyetemi workshopokat és szakmai gyakorlatot hirdet az SZFE diákjainak.

“Senki nem tudja, hogy mi lesz az SZFE sorsa, de az biztos, hogy a diákok önrendelkezésért és a független, szabad tanulásért folytatott küzdelme még jó ideig tartani fog.

Szkéné színház

A STEREO AKT-tal 2013-as megalakulásunk óta a magunk útját járjuk, javarészt intézményesített kereteken kívül. A független lét és az abból adódó alkotói szabadság megköveteli a rendhagyó, innovatív hozzáállást és munkamódszereket. Mára többé kevésbé biztosítani tudjuk, hogy azzal dolgozhatunk együtt, akivel szeretnénk és olyan módon, amit az adott művészi cél és ügy megkíván.

Társulatunk szeretne aktív szerepet vállalni és egy építőkocka lenni az intézményes oktatást kiegészítő, támogató alternatív szellemi műhelyek kialakításában, mert a színházi alkotók következő generációjának ügye minden ma aktív színházcsináló felelőssége. Ezért nem hivatalos szakmai gyakorlatot, és az év során rendszeresen jelentkező tematikus kurzusokat, workshopokat hirdetünk, aminek a keretében szakmai alapú munkát, tudáscserét kínálunk az SZFE diákjainak.

A társulatunkban csapatmunkában dolgozunk olyanokkal, akik maguk is önálló alkotó emberek különböző területekről, így rengeteg kreatív energia van, amit szívesen megosztanánk veletek, hogy kölcsönösen inspiráljuk egymást.”

Boross Martin személyes ajánlása

A STEREO AKT a műhelymunka során többféle részvételt biztosít:

Rendszeresen jelentkező gyakorlati workshopok a társulat tagjainak vezetésével és közreműködésével:

Minden résztvevő azonos felelősségű alkotóként vesz részt a műhelymunkán - nem számít, hogy ki melyik színész/rendező/dramaturg/drámainstruktor stb. szakra jár az egyetemen - ezeken a workshopokon mindenki ugyanolyan alkotó szerepkörrel vesz részt. Nincs produkciós kényszer, nyilvános munkabemutató, szabad az út a nyílt, mégis elmélyült kísérletezés irányába.

A workshopok időpontja: pár órás, hétvégi alkalmak 2020. november és 2021. március között, összesen kb. 10 alkalom

Helyszíne: Auróra Közösségi Ház és Kulturális Központ

A workshopokon részt lehet venni változó rendszerességgel vagy akár csak egy-egy alkalommal is.

Témák a teljesség igénye nélkül:

- kortárs (pl. dokumentarista, helyszínspecifikus, installatív, részvételi színházi) formák;

- kollektív kreáció, koncepció írás és jelenetkészítés csapatban

- mozgástréning

- együttműködés alkalmazott művészetekkel (világítás, hang-design, videó, animáció)

- hangi improvizáció

Workshopvezetők:
Boross Martin - rendező, Borsos Luca - színész, drámainstruktor, Göndör László - színész, színházi alkotó, Raubinek Lili - táncos, koreográfus, Tara Khozein - énekes, Ásmány Zoltán - motion designer, animációsfilm-készítő, Bartha Márk - zeneszerző, hang-designer, Bredán Máté - fénytervező

Két soron következő budapesti produkciójukhoz csatlakozhatnak gyakornokként a jelentkezők:

- A Kelet-európai piknik című produkcióikhoz (2020. decembertől 2021. januárig) elsősorban SZÍNÉSZ, DRAMATURG, valamint RENDEZŐASSZISZTENS szerepkörökben,

- A Kolónia munkacímű produkcióhoz (2021. március-április) elsősorban (ZENÉS)SZÍNÉSZ gyakorlatra várják a jelentkezéseket!

Bővebb leírás a készülőben lévő produkciókról itt található.

Felhívásuk az SZFE jelenlegi diákjainak szól! Túljelentkezés esetén a kitöltendő kérdőív és a személyes találkozók alapján dolgozzák ki, hogy hány résztvevővel és kikkel indítják el az első workshopokat.

A jelentkezés menete egy kérdőív kitöltése, valamint egy bemutatkozó fórumon való részvétel, ahol részletesebben bemutatásra kerül a STEREO Műhely koncepciója és a workshopok. Jelentkezési határidő: november 8. éjfél.

További információk: www.stereoakt.hu/stereomuhely

Kép: STEREO AKT

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Szentivánéj a Pasaparkban Szentivánéj a Pasaparkban
A Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-Six cím előadásáról
Misima Jukio-Forte Társulat-Szkéné: Az égő ház
Interjú Wéber Katával útkeresésről, a színházi és filmes alkotásmódok különbségeiről, külföldi tapasztalatokról

Más művészeti ágakról

Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021
irodalom

Operálj nyucává végleg! Operálj nyucává végleg!
A Margó Fesztivál Világirodalmi színpadán mutatták be Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád új könyvét, a Nyuca bestiáriumot (Scolar Kiadó, 2021)
Tarek Boudali: 30 nap maximum
Markó Béla az SZTE-BTK-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés