bezár
 

film

2021. 04. 12.
Dokumentumfilmek Karanténestekre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokumentumfilmek Karanténestekre A Verzió kínálatában április 30-ig 12 nemzetközi kreatív dokumentumfilm elérhető, melyek közül 8 ingyenesen megtekinthető.

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén is elhozza az elmúlt évek díjnyertes dokumentumfilmjeit, melyek idén a Verzió honlapján elérhetők.

A válogatásban három magyar film is szerepel: a 17. Verzió közönségdíjas filmje, a Végstádium, amely egy rákos férfi utolsó három napját követi nyomon Gaal Ilona és Wizner Balázs rendezésében; Takács Gábor István kézzel rajzolt animációs dokumentumfilmje, a Kosztya Proletárszkij, amely kábítószer-függőség embertelen oroszországi kezelését mutatja be; valamint a Siess haza, vár a mama (rendező: Hajdú Eszter) című alkotás az LGT egyik alapítótagja, Barta Tamás, és édesanyja, Edit kapcsolatáról szól.

A külföldi filmek közt szerepel a Maddy a modell (rendező: Jane Magnusson), amely Madeline Stuart rögös útját mutatja be: miként vált egy fiatal down-szindrómás lány mára világhírű divatmodellé?

A Tengerentúl (rendező: Sung-a Yoon) című alkotás a modern kori szolgaságról szól, azoknak a külföldre utazó filippínó nőknek a sorsáról, akik a jobb élet reményében hagyják el a Fülöp-szigeteket, hogy háztartásbeliként dolgozzanak és éljenek. Mindehhez pedig az elnök, Rodrigo Duterte asszisztál, akinek diktatúrájába Marc Wiese Frontvonalban című filmje enged betekintést.

Vuhan városát hetvenhat napra zárták le 2020. január 23-tól, hogy megküzdjön a koronavírus-járvány kitörésével. Hao Wu és Weixi Chen 76 nap című filmje ezeket a napokat mutatja be, különböző emberi sorsokat követve és tragédiákról tudósítva.

A filmeket a Verzió oldalán lehet megtekinteni ingyen vagy jelképes áron.

 

Kép forrása: Verzió Filmfesztivál / Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő
Darius Marder: Sound of Metal
George Mendeluk: Keserű aratás

Más művészeti ágakról

irodalom

Értékelés, felolvasás, lazulás Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli
irodalom

Egy szó megtisztítása Egy szó megtisztítása
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 1. nap
irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés