bezár
 

színház

2021. 06. 17.
Hét bemutatót tervez a József Attila Színház a jövő évadban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét bemutatót tervez a József Attila Színház a jövő évadban Hét bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház, amely szeptemberben nyitja újra kapuit - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jövő évad bemutatói között van az Egy szoknya, egy nadrág, Bodrogi Gyula rendezésében. A darabban, amelyet szeptember 10-én mutatnak be Kulcsár Viktória, Horváth Sebestyén Sándor, Ujréti László és Zöld Csaba játszik.

Szkéné színház

A Valami bűzlik című előadást Szente Vajk rendezésében szeptember 18-tól láthatja a közönség. A darab főbb szerepeiben Auksz Éva, Kovács Gyopár, Feke Pál és Blazsovszky Ákos látható.

A Szibériai csárdás főszerepében debütál Lábodi Ádám, aki Kulcsár Viktória partnereként játszik a zenés, romantikus vígjátékban. Hargitai Iván rendezését október 9-től láthatja a közönség.

A Furcsa pár női változatában Fehér Anna és Pikali Gerda újra együtt áll színpadra. A vígjátékot szintén Hargitai Iván rendezésében mutatják be október 29-én.

A Száll a kakukk fészkére című produkció premierjét november 27-én tartják. Funtek Frigyes rendezésében Randle P. McMurphyt Zöld Csaba, az Indiánt Fila Balázs, Ratched nővért Fehér Anna alakítja.

Az évad második felében, január 29-én Spiró György Az imposztor című komédiáját mutatják be a nagyszínpadon. Boguslawski szerepét Benedek Miklós játssza, az előadást Bagó Bertalan rendezi.

Az évadot március 19-én Egressy Zoltán Portugál című darabjával zárják, amelyet Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám főszereplésével tűznek műsorra. A darabot a színházban először rendező Lengyel Ferenc állítja színpadra.

A Quintus Konrád rendezte Ágacska című produkcióval 2022. január 13-tól várják a gyerekeket.

Mint írják, a színháznak tíz év után újra társulata van, amelynek tagja Auksz Éva, Fehér Anna, Jónás Andrea, Kovalik Ágnes, Pikali Gerda, Szabó Gabi, Blazsovszky Ákos, Chajnóczki Balázs, Fila Balázs, Quintus Konrád, Zöld Csaba és Nemcsák Károly.

Hat fiatal művészt is szerződtetett a színház: Kónya Merlin Renáta, Kulcsár Viktória, Fekete Gábor, Horváth Sebestyén Sándor, Lábodi Ádám, Lukács Dániel is játszani fog a teátrumban, amelynek két magántáncosa Tonhazier Tünde és Horváth Ádám a tánckar működéséért felel a jövőben.

Mint a közleményben fogalmaznak állandó játszótársaik maradnak a színház örökös tagjai: Galambos Erzsi, Bodrogi Gyula, Láng József és Ujréti László, továbbá a már jól ismert művészek: Jakus Szilvia, Kocsis Judit, Molnár Zsuzsanna, Vándor Éva, Botár Endre, Galkó Balázs, Kiss Gábor és Újvári Zoltán.

Augusztus elsejétől nemcsak rendezőként, de művészeti vezetőként csatlakozik a társulathoz Hargitai Iván.

MTI 2021. június 15.

Kép forrása: József Attila Színház 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról
színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)
színház

A gazember, a zsidó és a gyenge király A gazember, a zsidó és a gyenge király
Három újabb Shakespeare-dráma a Webszínház előadásában

Más művészeti ágakról

Laurent Tirard: A beszéd
gyerek

Hercules wins Hercules wins
A Helló, Héraklész premierje a Budapest Bábszínházban
irodalom

Szobor helyett hús-vér ember Szobor helyett hús-vér ember
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 7. nap
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balogh Máté zeneszerző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés