bezár
 

zene

2021. 08. 12.
Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban Augusztus 26-án, 20:00 órakor koncertet ad a Pozsár Máté Sextet az Opus Jazz Clubban – olvasható az intézmény honlapján

"Azt gondolom, hogy a zene folyamata pillanatról pillanatra megteremti maga körül a járható utakat. Nem végtelen utat teremt, de sokat. Ha a nem járható utak számából levonjuk a sok járható út számát, még mindig végtelen marad. Ilyen a teremtés természete: több lehetőséget tagad le, mint amennyit megvilágít – tökéletlen" – nyilatkozta nemrég Pozsár Máté zongorista-zeneszerző.

A magyar kreatív zenei színtér megkerülhetetlen alakját a közönség elsősorban Grencsó István, Mezei Szilárd, Baló István, vagy Ajtai Péter zenekarainak tagjaként ismeri. Mindamellett a zeneelmélet rajongójaként és tanáraként az elmúlt évek folyamán egy olyan konceptuális kompozíciós módszeren is dolgozik, mely a modális és polimodális összhangzattanban rejlő harmóniákon és hangszíneken nyugszik. Tavalyelőtt alakult, izgalmas hangszerösszeállítású, dob nélküli sextetjébe közeli barátait invitálta, akikkel az Opusban immár harmadik alkalommal szólaltatja meg lassan építkező, áttetsző, kötöttségekben és improvizációban egyaránt gazdag kamarazenei elképzeléseit.

Közreműködik:

Ávéd János - szaxofon, fuvola

Kováts Gergő - szaxofon, fuvola

Cseke Dániel - szaxofon

Menyhért Márton - gitár

Pozsár Máté - zongora

Hock Ernő - nagybőgő

Fotó: bmc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balogh Máté válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Interjú Győri Noémivel tanulásról, kapcsolatépítésről, kihívásokról

Más művészeti ágakról

irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
Beszámoló a 11. Frankofón Filmnapok programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés