bezár
 

irodalom

2021. 10. 07.
Esterházy-est a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Bemutatják a Herausforderung der Literatur című, német–angol tanulmánygyűjteményt Esterházy Péter írásművészetéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Német nyelvű tanulmánykötet látott napvilágot tavaly év végén Esterházy Péter írásművészetéről a patinás német-amerikai kiadónál, a Walter De Gruyternél. Az írások legjavát magyar irodalomtörténészek és kutatók jegyzik. A Herausforderung der Literatur: Péter Esterházy (Az irodalom kihívása: Esterházy Péter) című kötet magyarországi bemutatója a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz október 20-án.

Herausforderung der Literatur: Péter Esterházy (Az irodalom kihívása: Esterházy Péter) címmel tanulmánygyűjtemény jelent meg a Walter De Gruyter kiadónál tavaly év végén. A 21 tanulmányt és egy tanulmány értékű előszót zömében magyar irodalomtörténészek és kutatók jegyzik. A könyv egyik előzménye a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Prae Kiadó közös kiadásában megjelent magyar nyelvű tanulmánygyűjtemény, a „Nincs vége. Ez a befejezés." Tanulmányok Esterházy Péterről, amelyet egy tudományos tanácskozás előzött meg a PIM-ben. 

A Herausforderung der Literatur című nemzetközi, német-angol tanulmánykötetet (szerk. Lőrincz Csongor – L. Varga Péter, Walter de Gruyter, 2021), amely az eddigi legátfogóbb szakirodalmi gyűjtemény Esterházy Péter immár lezárult életművéről, először mutatják be Magyarországon. A Petőfi Irodalmi Múzeumban október 20-án, szerda este 18 órakor kezdődő eseményen Krupp József beszélget a könyvről Lőrincz Csongorral és Márton Lászlóval.

Az életmű egészének értelmezhetősége mellett szó fog esni Esterházynak az utóbbi négy évtized magyar irodalmára gyakorolt hatásáról, valamint szövegeinek nemzetközi recepciójáról, világirodalmi kontextusairól.

Az eseményhez a Facebookon lehet csatlakozni. 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Herausforderung der Literatur

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Egyenlő távolságra mindenkitől Egyenlő távolságra mindenkitől
Berta Ádám: Magamat rajzolom középre, Cser Kiadó, Budapest, 2021.
irodalom

Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet Hazugság és valóság, valóság és művészet, művészet és élet
Kritikaírással foglalkoztak az ELTE Press Műhely sorozat második rendezvényén
irodalom

A Liget Sárkányai A Liget Sárkányai
Helyzetjel
irodalom

Egy sakkjátszma kimeneteléről Egy sakkjátszma kimeneteléről
Celler Kiss Tamás A mérgezett gyalog című kötetének bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja A Desiré Fesztiválról – Szabadka, anyák napja
Desiré Central Station 2021 – The History and You
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
Beszámoló a 11. Frankofón Filmnapok programjáról
gyerek

Csodás anyagok birtokában vagyunk Csodás anyagok birtokában vagyunk
Interjú Boldizsár Ildikóval, a Mese című folyóirat megalapításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés