bezár
 

zene

2021. 10. 10.
Jevgenyij Koroljov, Keller Quartet és a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jevgenyij Koroljov, Keller Quartet és a Concerto Budapest Október 17-én a Zeneakadémia Nagytermében lép színpadra Jevgenyij Koroljov, a Keller Quartet és a Concerto Budapest – áll a Zeneakadémia honlapján.  

Jevgenyij Koroljov, a Keller Quartet és a Concerto Budapest újra közös koncerten: igazán komoly ajánlat a közönség számára. Ez illik is egy olyan programhoz, amelynek a nyitószáma már a címében is ott viseli a „Serioso” megjelölést, méghozzá méltán, hiszen Beethoven f-moll vonósnégyesének harmadik, tehát Scherzo funkciójú és formájú tételénél ott áll a szerzői jelzés: Allegro assai vivace ma serioso. A Gustav Mahler vonós kamarazenekari átiratában megszólaló kompozíciót követően Bach 1. (d-moll) zongoraversenyét, azután a talán legismertebb Schubert-kamaradarabot, a Pisztrángötöst hallgathatjuk meg. A pisztráng című dal 1817 elejéről való, a vagyonos vidéki mecénás és amatőr csellista, Sylvester Paumgartner bízta meg Schubertet a dallam kamarazenei újrahasznosításával. Így született meg a Pisztrángötös, negyedik tételében a dal melódiájával. 

A koncerten közreműködik Jevgenyij Koroljov (zongora), a Keller Quartet – Keller András, Környei Zsófia (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló) –, valamint a Concerto Budapest. 

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Platon Karataev koncert a Müpában

Más művészeti ágakról

irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
irodalom

Tanítanak-e a könyvek? Tanítanak-e a könyvek?
Kerekasztal-beszélgetés a tankönyvpiacról
art&design

A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról A felhő mögött – A digitális technológia anyagiságáról
Beyond the Cloud című csoportos kiállítás: Schneider Ákos megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés