bezár
 

irodalom

2021. 10. 17.
HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben
Ladik Katalin: Alice Kódországban // Tolnai Ottó // Josef Nadj – OMMA magyar premier
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2021. november 19-21 között új, összművészeti eseménysorozatot indít a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A HÍD egy új minifesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programmal várja majd az érdeklődőket.

A háromnapos programsorozat házigazdája, a veszprémi Pannon Várszínház idén hagyományteremtő szándékkal mutatja be a tánc, a színház, az irodalom és a zene együttműködésének lehetőségeit.

HÍD

November 19-én, a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin: Alice Kódországban című darabját mutatják be elsőként. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi hangköltészet és performansz-művészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

November 20-án az esemény egyik legérdekesebb programelemét ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, ahol Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó, Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal, a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer termében.


November 21-én tartják meg zárásként a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierjét. A nagysikerű OMMA-t a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. A nyolc afrikai származású táncosból álló csoport 55 perces produkciója egy testként mozdulva invitál egy "koreografált eredetkutatásra" és mutatja be az emberiség eredetének címzett táncot.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Amikor már lilul az arcod Amikor már lilul az arcod
Halász Rita: Mély levegő, Libri Kiadó, 2020
irodalom

Keresztülvinnék az országon egy láda reményt Keresztülvinnék az országon egy láda reményt
Bemutatták a negyedik Kóspallagi Írótanya szövegeiből készült antológiát

Más művészeti ágakról

art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán
A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés