bezár
 

irodalom

2021. 11. 22.
PIM-tárlatvezetések
Év végi rendhagyó programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PIM-tárlatvezetések Aki idén úgy érzi, kevés volt az irodalomból, ne csüggedjen. Az idei év utolsó tárlatvezetéseire és még sok érdekes programra várják az érdeklődőket november és december folyamán is a Petőfi Irodalmi Múzeumba. 

A rendhagyó tárlatvezetések sorát a több, mint egy évtizede sikerrel futó sorozat, a PIM Esti Extra nyitja. Ez alkalommal Kiss Noémi írónő és Szörényi László, a Mészöly Miklós Egyesület elnöke mutatják be az Édes Anna / Trianon 100, valamint a |KÉT PORTRÉ| – Mészöly–Pilinszky 100 című, december végéig nyitva tartó tárlatokat. A PIM Esti Extra idei utolsó előadására november 24-én, 18 órától kerül sor.

Az évzáró része lesz még a november 27-étől kezdődően, négy hétvégén átívelő Négyszer Petőfi sorozat, amelyben a PIM múzeumpedagógusai tartanak családi tárlatvezetéseket és foglalkozásokat a költő életét és munkásságát bemutató, hamarosan búcsúzó kiállításhoz kapcsolódóan. A négy különböző tematikájú, Petőfi életművének különböző vetületeire reflektáló tárlatvezetés tervezett időpontjai: november 27., december 3., december 11. és december 17.

Most kerül majd sor két időszaki kiállítás finisszázsára is: december 2-án irodalmi sétával, illetve összművészeti eseményekkel búcsúzik az Édes Anna / Trianon 100 című tárlat, december 7-én, 17 órától pedig a „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában kurátori tárlatvezetésén, illetve az indián hangulatot és kultúrát megidéző kézműves foglalkozáson vehetnek részt a múzeumba látogatók.

A rendezvényekhez csak az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően lehet csatlakozni, a maszkviselés kötelező.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok
Kiss Dávid volt a Kötetlenül sorozat utolsó vendége idén
irodalom

Írói közösségek, közösségi írók Írói közösségek, közösségi írók
Ms. Columbo Live! a Jedermannban
irodalom

Felbolydul az alvilág Felbolydul az alvilág
Bemutatták Sepsi László Termőtestek című regényét (Jelenkor Kiadó, 2021)
irodalom

Ki a német ma? Ki a német ma?
Ingo Schulze íróval a különböző mércékről, az irodalom szerepeiről és a történetmesélésről beszélgettünk

Más művészeti ágakról

film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
színház

Három magányos szív Három magányos szív
A Hatszín Teátrum Hárman a padon című előadásáról
színház

Négy fal közé zárt világ Négy fal közé zárt világ
Szokol Judit és Fabacsovics Lili Csend-etűdök című előadása a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés