bezár
 

art&design

2021. 11. 23.
A Slowxmas 2021 programjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Slowxmas 2021 programjai Koncerteket, kiállításokat, színházi előadásokat, irodalmi beszélgetéseket, gyerekprogramokat és workshopokat is kínál a Slowxmas 2021, Budapest tematikus utcáinak közös programsorozata november 26. és december 24. között a fővárosban. A SlowXmas programjai idén közös tematika köré épülnek: múltra és jelenre, valamint az együttműködésre, az egymásra való odafigyelésre.

A szervezők tájékoztatása szerint, immár negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca), hogy  a karácsonyi rohanás helyett, rámutassanak az advent igazi jelentésére.

A Bartók Béla Boulevard-on színházi-, gasztroélmény és izgalmas séták várják az érdeklődőket. Újbuda kanyargós utcái, terei, kávéházai telis-tele vannak irodalmi, kulturális örökséggel, történetekkel. Az Irodalmi Szalon irodalmi sétáján Juhász Anna vezetésével a 11. kerület nevezetes helyszíneit és történeteit ismerheti meg a közönség, olyan hírességek történeteit, mint Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond vagy Karinthy Frigyes, de Bartók Anno néven lesz művelődéstörténeti séta is.

Az Óvóhely Kultúrbunkerben Shakespeare Hamletjét adják elő, a Hungary L!ve PopUp Shopban pedig Orwell 1984 című regénye nyomán született színházi előadás lesz látható.

A Ráday GasztroEST-en Katona Csaba történész tanulságos történeteket oszt meg a közönséggel. Vezetésével gasztrotörténeti sorozat indul, amelynek keretében vendéglátóhelyekre látogatnak el. A program november 30-án az iF Jazz Klubban élő dzsesszel egészül ki, míg december 1-jén a Trattoria, december 15-én pedig a Claro Bisztroba látogatnak el. A Stúdió K Színház jóvoltából pedig Günter Grass Nobel-díjas német író egyik regénye elevenedik meg.

További művészeti és dizájnprogramok várják a közönséget a SlowXmashoz csatlakozott további utcákban is. A Fashion Streeten, Budapest szívében az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal hetedik díjátadójával készülnek a Deák Ferenc utcában található Deák Palotában.

Kiállítások sora várja a közönséget a Falk Art&Antique Streeten. A Bodó Galéria és Aukciósház az 5. nagyszabású árverését tartja december 9-én: a karácsonyi aukción majdnem 200 alkotás közül válogathatnak az érdeklődők. A MissionArt Galéria karácsonyi vásárt tart 20. századi és kortárs festményekből és grafikákból. A Király utcában a K11 Művészeti és Kulturális Központban filmekből és filmzenékből lesz esti kvízjáték.

A négyzetes kép forrása: www.bevasarloutca.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán
art&design

Emléktereink Emléktereink
Kontha Dora legújabb sorozatán keresztül egyedülálló módon nyúl témájához
art&design

Lavírozás a látható és a láthatatlan között Lavírozás a látható és a láthatatlan között
Pannonhalma: A Láthatatlan spektrumok című kiállítás Az ábra, a fikció és a spekuláció kísérőprogramjáról
Egy Asztal Elmozdítása című lakáskiállítás margójára

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
8. Budapest International Documentary Festival
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés